Εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ημικρανία

Εύκολοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε την ημικρανία

Η ημικρανία είναι ένα σύνθετο νευρολογικό πρόβλημα, που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και συχνά επηρεάζει έντονα την ποιότητα ζωής τους, ενώ σπανιότερα μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους γενικότερα.

Στην ημικρανία παίζουν ρόλο γονιδιακοί, ψυχολογικοί, ενδοκρινικοί και διατροφικοί παράγοντες.

Συνήθως εκδηλώνεται στο ένα μέρος του κεφαλιού με πολύ έντονο πόνο, που συνοδεύεται συχνά και από ναυτία και εμετούς. Το άτομο που βιώνει μια ημικρανία είναι ευαίσθητο σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως το δυνατό φως, ο θόρυβος και η κίνηση.


Παρακάτω θα δείτε κάποιες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθείστε εάν θέλετε να απαλλαγείτε.

Ήπια άσκηση και διαλογισμός

Εκείνη την ώρα της ημικρανίας, μπορεί να σου φαντάζει βουνό. Αν όμως δοκιμάσεις να κάνεις λίγη yoga σε ήρεμους ρυθμούς, να πάρεις μερικές στάσεις σώματος και να μείνεις λίγα λεπτά στην καθεμία, θα δεις μεγάλη διαφορά. Η yoga και ο διαλογισμός βοηθούν στην ηρεμία του νου και του σώματος. Και αυτό είναι που χρειάζεται ο οργανισμός σου τη συγκεκριμένη στιγμή που υποφέρεις. Αν έχεις χρόνια ημικρανία, κάνε αυτόν τον τρόπο άσκησης μέρος της καθημερινότητάς σου, για να δεις συνολική διαφορά στην εκδήλωση του προβλήματος και μείωση στα συμπτώματα.

Σκοτάδι

Εκείνη την ώρα της συμφοράς χρειάζεται σκοτάδι και ησυχία. Μείωσε ό,τι φως μπορεί να εισέρχεται στο δωμάτιο που βρίσκεσαι, κλείσε τις πόρτες ώστε να μην εισβάλλει κανένας θόρυβος από μέσα ή έξω από το σπίτι και κλείσε όλες τις οθόνες ή οτιδήποτε μπορεί να προσδίδει κάποια κίνηση στον χώρο. Ιδανικά, ο οργανισμός σου εκείνη την ώρα χρειάζεται χαλάρωση και ηρεμία. Καμία επαφή με το περιβάλλον γύρω σου. Αν πάλι σε πιάσει η ημικρανία εκτός σπιτιού και δεν έχεις το ελεύθερο να φύγεις, προσπάθησε να περιορίσεις όποια κίνηση, ήχο και έντονο φως γίνεται γύρω σου. Αν είσαι στη δουλειά, μείωσε τη φωτεινότητα του υπολογιστή. Αν έχει πολλή φασαρία, βάλε τα ακουστικά σου και μια πολύ ήρεμη μουσική, μέχρι να νιώσεις καλύτερα.

 

Eναλλακτικές θεραπείες στο σπίτι

Δεν είναι όλοι fans των εναλλακτικών θεραπειών, όμως σε πολλές περιπτώσεις δουλεύουν. Την ώρα της ημικρανίας, θα δεις αποτελέσματα αν κάνεις μασάζ στο πρόσωπό σου. Με έλαια αρωμάτων όπως μέντα και λεβάντα, ένα ήπιο μασάζ σε όλο το πρόσωπο μπορεί να βοηθήσει στην ηρεμία του οργανισμού. Μάλιστα, άνθρωποι που πάσχουν από χρόνιες ημικρανίες, συνιστούν την εφαρμογή αυτών των μεθόδων περισσότερο από ότι τα φάρμακα. Αν έχεις κάποιον κοντά σου που μπορείς να του ζητήσεις βοήθεια, μη διστάσεις, ώστε να αποφύγεις να κάνεις εσύ περισσότερες κινήσεις.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top