Έξυπνες λύσεις για τον πόνο της περιόδου

Έξυπνες λύσεις για τον πόνο της περιόδου


Η δυσμηνόρροια είναι ένα από τα πιο επώδυνα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Μάθετε έξυπνους τρόπους για να την αντιμετωπίσετε και πείτε αντίο στον πόνο.

Βελτιώστε τη διατροφή σας
Μια καλή δίαιτα συνδυαστικά με τακτική άσκηση μειώνουν τη συχνότητα των πόνων. «Όσο πιο καθαρή είναι η διατροφή και η γυναίκα σε φόρμα, τόσο λιγότερο παρουσιάζει κράμπες» αναφέρει η γυναικολόγος Courtenay Poucher, με έδρα την Καλιφόρνια. Ο ειδικός προτείνει ένα μενού πλούσιο σε φρούτα και λαχανικά για την αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου. Το να ενσωματώσουμε κουρκουμά επίσης βοηθά γιατί μειώνει τους μυϊκούς σπασμούς, ενώ το ιχθυέλαιο και η βιταμίνη Β κατεβάζουν τα ποσοστά φλεγμονής.

Ποντάρετε σε ήπια παυσίπονα

Μην ξεκινάτε με τα ισχυρά χάπια με το που νιώσετε πόνο. Προτιμήστε μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ακόμα και προληπτικά 1 μέρα πριν. Όπως αναφέρει η ειδικός η μέθοδος αυτή μπορεί να μειώσει τον πόνο και τη ροή του αίματος έως 70%.

 
Εφαρμόστε θερμότητα
Η χρήση θερμοφόρας πηγής πάνω στην περιοχή που πονά χαλαρώνει τους μυς της ουροδόχου κύστης.

Δοκιμάστε βελονισμό

Η εισαγωγή μικρών ατραυματικών βελόνων σε σημεία κλειδιά στο σώμα έχει αποτέλεσμα. Όπως αναφέρει η Poucher: «Ο βελονισμός μιμείται την παραγωγή σεροτονίνης και ενδορφινών στο κεντρικό νευρικό σύστημα χαρίζοντας αίσθημα ευεξίας».Scroll To Top