Γιατί αποκαλούν τo μύρτιλο ελιξήριο της νεότητας;

Γιατί αποκαλούν τo μύρτιλο ελιξήριο της νεότητας;

 

Το μύρτιλο αναφέρεται συχνά από πολλούς ειδικούς ως το θαυματουργό φυτό της νεότητας. Επίσης χαρακτηρίζεται ως ο φύλακας της υγείας μας  και σίγουρα όχι άδικα αφού έχει πολλά οφέλη στον οργανισμό μας.

Τα μύρτιλα διαθέτουν αντιγηραντική αλλά και προστατευτική δράση, προφυλάσσοντας τον οργανισμό από ποικίλες ασθένειες. Η έρευνα δείχνει ότι μεταξύ των φρούτων και λαχανικών που καταναλώνονται συνήθως, τα μύρτιλα αποτελούν τα πρώτα σε αντιοξειδωτική δράση.

Τα αντιοξειδωτικά στα μύρτιλα έχουν αποδειχθεί ότι περιορίζουν τη φλεγμονή και μειώνουν το οξειδωτικό στρες, αποτέλεσμα της ανισορροπίας μεταξύ της παραγωγής ελευθέρων ριζών που καταστρέφουν τα κύτταρα και της ικανότητας του σώματος να αντισταθμίζει τις επιβλαβείς επιπτώσεις τους.

Για αυτόν τον λόγο τα μύρτιλα έχουν συνδεθεί με προστασία του DNA από τέτοιου είδους βλάβες και την γήρανση, αλλά και με την μείωση του κινδύνου χρόνιων παθήσεων, όπως η παχυσαρκία, ο καρκίνος και ο διαβήτης τύπου 2.

Μελέτη μάλιστα, που δημοσιεύθηκε International Journal of Molecular Sciences, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα μύρτιλα αποτελούν από τους πιο προστατευτικούς καρπούς, λόγω της προστατευτικής δραστηριότητας των αντιοξειδωτικών της ανθοκυανίνης και της πολυφαινόλης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

 

 

Scroll To Top