Γιατί ιδρώνουν οι παλάμες μας;

Γιατί ιδρώνουν οι παλάμες μας;

 

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες, ανάμεσά τους η παχυσαρκία και η εμμηνόπαυση, μπορεί να αλλάξουν την ποσότητα ή τη συχνότητα του ιδρώτα. Ορισμένοι άνθρωποι έχουν παλαμική υπεριδρωσία, που είναι ο ιατρικός όρος για τις ιδρωμένες παλάμες. 

Ο ιδρώτας αυτός μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει συναισθηματική και ψυχολογική δυσφορία και να παρεμβαίνει με τις καθημερινές δραστηριότητες.

Τι σημαίνουν όμως οι ιδρωμένες παλάμες για την υγεία σου;

Οι ιδρωμένες παλάμες μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα διαφόρων προβλημάτων υγείας. Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν:

  • Χρήση φαρμάκων που έχουν ως ανεπιθύμητη ενέργεια τον ιδρώτα.
  • Διαταραχή χρήσης αλκοόλ (μία ομάδα συμπεριφορικών και σωματικών διαταραχών που σχετίζεται με τη χρήση αλκοόλ) ή εθισμό στα ναρκωτικά.
  • Λοιμώξεις, όπως φυματίωση ή σήψη.
  • Ενδοκρινικές καταστάσεις όπως διαβήτη και θυρεοειδικές διαταραχές.
  • Νευρολογικές καταστάσεις όπως νόσο του Πάρκινσον και εγκεφαλικό.
  • Καρκίνο.

Τι να κάνεις

Εάν η υπεριδρωσία της παλάμης είναι ένα καινούργιο σύμπτωμα για σένα είναι σημαντικό να το αναφέρεις στο γιατρό σου. Τα αντιιδρωτικά είναι μία λύση που μπορεί να σου συστήσει χρειάζεται όμως να τα χρησιμοποιείς σωστά και σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού. Κάποιες φυσικές θεραπείες περιλαμβάνουν πλύσεις με φασκόμηλο, πράσινο τσάι και χαμομήλι. 

Καθώς ο αυξημένος ιδρώτας σχετίζεται και με το άγχος, φυσικές θεραπείες που το μειώνουν επίσης μπορεί να βοηθήσουν με την υπεριδρωσία της παλάμης. 
Άλλοι τρόποι αντιμετώπισής της είναι οι ενέσεις βουτουλινικής τοξίνης, η ιοντοφόρηση και η θεραπεία λέιζερ. Εάν το πρόβλημα επηρεάζει την καθημερινότητά σου συζήτησε με δερματολόγο τις πιθανές λύσεις.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top