Γιατί ιδρώνουν τα πόδια μας;

Γιατί ιδρώνουν τα πόδια μας;

Οι πιο συχνοί παράγοντες που οδηγούν στο να ιδρώνουν τα πόδια, είναι οι υψηλές θερμοκρασίες, τα κλειστά παπούτσια, το στρες και το άγχος.

Ωστόσο, το να ιδρώνουν τα πόδια σου δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, εκτός αν πάσχεις από  υπεριδρωσία που δεν είναι καθόλου ευχάριστη.

Η υπεριδρωσία εμφανίζεται στις μασχάλες, το πρόσωπο, τα χέρια και τα πόδια, όπως εξηγεί ο Miguel Cunha, ποδίατρος στη Νέα Υόρκη, με τα συμπτώματα να είναι πιο ισχυρά.

Συνήθως, η κατάσταση αυτή οφείλεται σε κάποια ιατρική πάθηση, όπως στον διαβήτη, τον καρκίνο, σε κάποια ασθένεια του θυεροειδούς, την εμμηνόπαυση ή όταν λαμβάνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα ιδρωμένα πόδια;

Αν θέλεις να απαλλαγείς αποτελεσματικά από τη δυσάρεστη αίσθηση που δεν οφείλεται στην υπεριδρωσία, τότε μπορείς να λάβεις κάποια προληπτικά μέτρα.

1. Χρησιμοποίησε κάλτσες και παπούτσια που είναι κατασκευασμένα από υλικά που βοηθούν το δέρμα να αναπνέει. Με αυτό τον τρόπο, η θερμότητα και η υγρασία απομακρύνονται από τα πόδια σου, με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται σωστά η θερμοκρασία του σώματος, μειώνοντας τον ιδρώτα.

2. Μην αμελείς την καθαριότητα των ποδιών σου. Καθημερινά είναι σημαντικό να περιποιείσαι τα κάτω άκρα σου, χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό, προσέχοντας, παράλληλα, να στεγνώνεις στο τέλος καλά τα δάχτυλα και τις πατούσες για να απομακρύνεις την υγρασία. Έτσι, μειώνεις τις πιθανότητες για βακτηριακές και μυκητιασικές μολύνσεις, όπως συμβαίνει στην περίπτωση των αθλητών.

3. Δεν είναι κακό να προσθέσεις στη ρουτίνα σου προϊόντα που απορροφούν τον ιδρώτα και διατηρούν τα πόδια σου στεγνά μέσα στην ημέρα. Ταυτόχρονα, τα προϊόντα αυτά καταφέρνουν να ελέγξουν και τις άσχημες οσμές που συνοδεύονται συνήθως με τον εφίδρωση, οι οποίες ωστόσο οφείλονται στα βακτήρια που εμφανίζονται στις περιοχές αυτές και όχι στον ίδιο τον ιδρώτα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top