Τα τελευταία χρόνια ένα «ξεχασμένο» δημητριακό έχει αρχίσει να ακούγεται πολύ. Μπισκότα βρώμης, μπιφτέκια βρώμης, μπάρες δημητριακών με βρώμη… Τελικά γιατί να επιλέξει κανείς αυτό το δημητριακό; Είναι απλά μια μόδα;
Παρακάτω είναι μερικοί από τους λόγους που πρέπει να εντάξετε την βρώμη στη διατροφή σας.
Πώς να καταναλώσετε τη βρώμη;
Καλό θα ήταν για αρχή, να αποφύγετε τις μπάρες δημητριακών του εμπορίου, καθώς συνήθως η περιεκτικότητα σε βρώμη τελικά είναι μικρή, ή ακόμα κι όταν είναι ικανοποιητική, τα προϊόντα αυτά έχουν πολλά σάκχαρα, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά. Το ίδιο ισχύει και για το muesli που συνήθως είναι μικρές μπαλίτσες βρώμης που σταθεροποιούνται με άφθονη ζάχαρη ή άλλα σιρόπια, πολλές φορές μάλιστα με τον ισχυρισμό «δεν περιέχει ζάχαρη», μη θεωρώντας τα σιρόπια ζάχαρη! Αντί αυτών λοιπόν, προτιμήστε ολόκληρες ή και αλεσμένες νιφάδες βρώμης με αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς και γάλα, σπιτικές μπάρες με μέλι, τον δημοφιλή στις βόρειες χώρες χυλό από γάλα και αλεσμένη βρώμη… ή φυσικά τα αγαπημένα μου μπισκότα με βρώμη και μαύρη σοκολάτα! Εν ολίγοις, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να καταναλώσει κανείς βρώμη, από τους πιο απλούς μέχρι και πιο σύνθετους. Το θέμα είναι να είμαστε ανοιχτοί σε νέες γεύσεις και οι επιλογές μας να στοχεύουν όσο το δυνατόν στην καλή υγεία.