Κρεμώδες και ιδιαίτερο στη γεύση, το κατσικίσιο τυρί είναι ένα γαλακτοκομικό προϊόν που το απολαμβάνουν σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει σε αρκετές γεύσεις και υφές, από απαλό και κατάλληλο για ψωμί, μέχρι αλατισμένο και σκληρό. 

Το κατσικίσιο τυρί λόγω της χαμηλής περιεκτικότητάς του σε λακτόζη είναι ευκολότερο να αφομοιωθεί από τον οργανισμό μας, διευκολύνοντας έτσι τη διαδικασία της πέψης.

Έτσι, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή και για τους ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Ταυτόχρονα, όλα τα θρεπτικά στοιχεία αλλά και τα μέταλλα που υπάρχουν στα κατσικίσια γαλακτοκομικά προϊόντα, πιο συγκεκριμένα, το μαγνήσιο, το ασβέστιο, και ο φωσφόρος, απορροφούνται καλύτερα.

Επίσης, η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) που συναντάται σε μεγάλες ποσότητες στο κατσικίσιο τυρί, βοηθάει στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος και στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Ένα από τα χαρακτηριστικά του κατσικίσιου τυριού είναι επίσης η μικρή περιεκτικότητά του σε αs1-καζεΐνη. Οι πρωτεΐνες του κατσικίσιου τυριού παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα άλλα είδη τυριών. Κυρίως στη σύνθεση των αμινοξέων από τα οποία αποτελούνται, με αποτέλεσμα να μην προκαλούν αλλεργίες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!