Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τη συνήθεια να τυλίγουμε το τυρί με μεμβράνη και να το βάζουμε στο ψυγείο. Ωστόσο όπως όλα δείχνουν αυτή η κίνηση στην πραγματικότητα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη.

Ο λόγος που τυλίγουν το τυρί με μεμβράνη, είναι για να το διατηρήσουν φρέσκο περισσότερο διάστημα και να μην ξεραθεί, αλλά και να το προστατεύσουν και από το να δημιουργηθεί μούχλα.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, ο συγκεκριμένος τρόπος αποθήκευσης είναι λάθος κι επικίνδυνος, καθώς η μεμβράνη διατηρεί την υγρασία που υπάρχει στο τυρί, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μούχλα.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε σε ένα αεροστεγές ταπεράκι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!