Γιατί τρέμουν τα χέρια μου;

Γιατί τρέμουν τα χέρια μου;

 

Πολλοί άνθρωποι αντιλαμβάνονται σε κάποια φάση της ζωής τους ότι τα χέρια τους τρέμουν. Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστη και ενοχλητική ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να δυσκολεύει την καθημερινότητα. Οι περισσότεροι ανησυχούν, γιατί πάντα υπάρχει ο φόβος του Πάρκινσον ή κάποιας αντίστοιχης σοβαρής ασθένειας.

Τις περισσότερες φορές όμως η αιτία δεν είναι σοβαρή και μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Οι λόγοι που κάνουν τα άκρα μας να τρέμουν μπορεί να είναι πολλοί και διαφορετικοί. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αν το παθαίνεις σε υπερβολικό βαθμό, καλύτερα να δεις κάποιον γιατρό.

Έχεις άγχος και τρέμουν τα χέρια σου

Κάθε άνθρωπος έχει μια ήπια, βασική και σχεδόν αόρατη αίσθηση τρέμουλου η οποία προκύπτει από τον καρδιακό ρυθμό, τη ροή του αίματος και άλλες διαδικασίες που συμβαίνουν στο σώμα σου. Αυτό το τρέμουλο είναι φυσιολογικό. Γίνεται όμως πιο έντονο σε περιόδους που έχεις πολύ άγχος ή πιέζεσαι περισσότερο απ’ το κανονικό. Δοκίμασε να κάνεις διαλογισμό, yoga ή να χαλαρώσεις με όποιον τρόπο σε βολεύει.

 Έχεις πιεί πολυ καφέ

Σαν το στρες, έτσι και η καφεΐνη, μπορεί να αυξήσει το φυσιολογικό σου τρέμουλο σε κάτι πιο έντονο. Αν παρατηρήσεις ότι τα χέρια σου τρέμουν μετά τον καφέ ή κάποια άλλη πηγή καφεΐνης, τότε πρέπει να τη μειώσεις.

Είσαι κουρασμένη

Είτε είσαι κουρασμένη επειδή σου λείπει ύπνος, είτε επειδή έκανες έντονη γυμναστική, η εξάντληση και το τρέμουλο είναι άμεσα συνδεδεμένα. Βελτίωσε τη διατροφή σου, κοιμήσου περισσότερο και καλύτερα και θα δεις αμέσως βελτίωση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top