Είναι φυσιολογικό να μειώνεται η επιθυμία για sex μετά τη γέννηση του μωρού;

 Είναι φυσιολογικό να μειώνεται η επιθυμία για sex μετά τη γέννηση του μωρού;

Σύμφωνα με μια έρευνα σε γυναίκες που έγιναν μανούλες, το 20% από αυτές είχαν ελάχιστή ή και μηδαμινή επιθυμία για sex  περίπου τρεις μήνες μετά τον τοκετό, ενώ ένα ποσοστό 21% δήλωσε ότι είχε χάσει ολοκληρωτικά κάθε επιθυμία για sex.

Η αλήθεια είναι ότι, μετά τη γέννηση ενός μωρού,  κάθε γυναίκα υφίσταται πολλές αλλαγές, τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές, που μειώνουν σημαντικά την διάθεση της να συνευρεθεί ερωτικά με τον σύντροφο της.

Κατ’ αρχάς, σημαντικό ρόλο παίζει η κούραση. Τον πρώτο καιρό το νεογέννητο απαιτεί την φροντίδα και την προσοχή της μαμάς του, σχεδόν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, συνεπώς στον ελάχιστο χρόνο που της απομένει,  η γυναίκα προτιμά να κοιμηθεί και να ξεκουραστεί, παρά να κάνει sex.

Επίσης, το σώμα ακόμα αναρρώνει από τις μεταβολές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, ενώ και οι ορμόνες συνεχίζουν ακόμα τον τρελό χορό τους και χρειάζονται αρκετό διάστημα για να επανέλθουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα.

Ένας τρίτος παράγοντας, περισσότερο ψυχολογικός, είναι ότι ορισμένες γυναίκες δεν αισθάνονται καλά με το σώμα τους και τα παραπανίσια κιλά που τους έχουν μείνει μετά τον τοκετό και έτσι δεν θέλουν να κάνουν sex, επειδή φοβούνται ότι ο σύντροφος τους δεν θα βρίσκει ελκυστική την καινούρια τους εικόνα.

Τέλος, αρκετές γυναίκες αρνούνται το sex, γιατί άλλες συνειδητά και άλλες υποσυνείδητα δεν θέλουν να μείνουν πάλι έγκυες. Πάντως, όποια κι αν είναι η αιτία, η μείωση της επιθυμίας για sex μετά τον τοκετό, είναι μια πραγματικότητα για τις περισσότερες γυναίκες.

Ωστόσο, τα καλά νέα είναι, ότι στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για κάτι παροδικό. Καθώς οι νέες μανούλες βρίσκουν τους ρυθμούς τους με το μωρό και το σώμα τους δυναμώνει, σταδιακά επανέρχεται και η επιθυμία για sex.

Πηγή: mother.gr

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top