Ξεζουμίστε τις στυμμένες λεμονόκουπες- Με ποιους τρόπους μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε

Ξεζουμίστε τις στυμμένες λεμονόκουπες- Με ποιους τρόπους μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε
Χρησιμοποίησες λεμόνια για να φτιάξεις σπιτική λεμονάδα, να δώσεις γεύση στις σαλάτες και τα όσπριά σου ή στο ποτό σου;

Μη βιαστείς να τα πετάξεις, γιατί τις στυμμένες λεμονόκουπες μπορείς να τις… ξεζουμίσεις και άλλο! Πώς;

Αποσμητικό κουζίνας

Ρίξε φλούδες λεμονιού στον κάδο των απορριμμάτων σου, για να μειώσεις τις δυσάρεστες οσμές από τα σκουπίδια. Θυμήσου, ωστόσο, να τις αλλάζεις τακτικά, για να μη μυρίσουν και αυτές.

Αντισηπτική δράση
Το λεμόνι είναι ιδανική επιλογή για την καθημερινή απολύμανση του πάγκου της κουζίνας ή της επιφάνειας κοπής. Μπορεί να μην είναι το ισχυρότερο καθαριστικό στον πλανήτη, αλλά είναι από τα πιο φιλικά στο περιβάλλον, μυρίζει καλύτερα από τα χημικά και σκοτώνει τα βακτήρια και τα μικρόβια. Σίγουρα αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία: κόψε το λεμόνι στη μέση και πιέζοντάς το, ώστε να απελευθερωθεί ο χυμός του, πέρνα με αυτό τον πάγκο ή την επιφάνεια κοπής. Για καλύτερα αποτελέσματα πρόσθεσε λίγο αλάτι.

Αρωματικό χώρου

Πάρε ένα μικρό σκεύος, βάλε 4 φλιτζάνια νερό και ρίξε μέσα φέτες από 2-3 λεμόνια. Άφησε το νερό να σιγοβράσει για λίγες ώρες και το σπίτι σου θα έχει ένα ευχάριστο άρωμα λεμονιού. Αν θες πρόσθεσε και δεντρολίβανο!

Καθαριστικό φούρνου μικροκυμάτων
Αν ο φούρνος μικροκυμάτων σου έχει γεμίσει λεκέδες από σάλτσες, μπορείς να τον καθαρίσεις εύκολα. Βάζεις σε ένα φλιτζάνι νερό μερικές φέτες λεμονιού και θέτεις το φούρνο σε λειτουργία για 30 δευτερόλεπτα σε υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια, περνάς το εσωτερικό με ένα στεγνό πανί και ...καθάρισες!
Scroll To Top