Με αυτά τα tips θα απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη

Με αυτά τα tips θα απαλλαγείτε από τα σκασμένα χείλη

Τα σκασμένα χείλη αποτελούν μια δυσάρεστη πραγματικότητα για πολλές γυναίκες, αφού μας στερούν τα σαρκώδη και πάνω απ' όλα υγιή χείλη που θέλουμε να έχουμε σε κάθε μας εμφάνιση.

Δυστυχώς, όμως, οι διαρκώς μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και η μείωση της θερμοκρασίας μπορούν να προκαλέσουν αφυδάτωση και ξηρότητα στην επιφάνεια των χειλιών, με αποτέλεσμα σταδιακά να αρχίσετε να βλέπετε τα αντιαισθητικά πετσάκια να δημιουργούνται.

Τι να κάνετε για να σώσετε την κατάσταση:

1. Δώσε έμφαση στα προϊόντα που απλώνεις στα χείλη.

Τα σκασμένα χείλη μπορεί να οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση σε προϊόντα περιποίησης, όπως τα κραγιόν ή σε κάποιες οδοντόπαστες. Το σκάσιμο των χειλιών ευνοεί επίσης η χρήση προϊόντων για τα χείλη με αποξηραντικά συστατικά, η παρατεταμένη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου, καθώς και ορισμένα φάρμακα που προκαλούν αφυδάτωση ή ξηροδερμία (π.χ. ορισμένα αντιισταμινικά, διουρητικά, τοπικά φάρμακα για την ακμή κ.λπ.).

2. Πόνταρε σε προϊόντα χωρίς ερεθιστικά συστατικά.

Αν οποιοδήποτε προϊόν που βάζεις στα χείλη σου (κραγιόν, λιπ γκλος κ.λπ.) προκαλεί αίσθημα καύσου ή τσούξιμο, πρέπει να διακόψεις τη χρήση του. Για να βοηθήσεις τα σκασμένα χείλη να επουλωθούν προτίμησε προϊόντα που περιέχουν ένα ή περισσότερα από τα εξής συστατικά: καστορέλαιο, κεραμίδια, διμεθικόνη (dimethicone), Shea butter, ηλιοπροστατευτικά συστατικά (π.χ. οξείδιο του τιτανίου ή του ψευδαργύρου) κ.ά. Καλό είναι επίσης να επιλέγεις υποαλλεργικά προϊόντα, χωρίς αρώματα.

3. Μην ξεχνάς την ενυδατική χειλιών ή lip balm.

Η χρήση τους πρέπει να είναι καθημερινή και αρκετές φορές την ημέρα. Οι αλοιφές παγιδεύουν περισσότερη υγρασία στο εσωτερικό των χειλιών απ’ ότι οι κρέμες ή τα έλαια.

4. Να βάζεις lip balm με αντιηλιακό πριν βγεις από το σπίτι.

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ήλιου καίει πιο εύκολα τα ξερά, σκασμένα χείλη, προκαλώντας τους πληγές.

5. Να πίνεις άφθονο νερό.

Τα σκασμένα χείλη είναι ξερά και η αφυδάτωση είναι κύρια αιτία τους. Η κατανάλωση άφθονου νερού τα ενυδατώνει.

6. Μην καπνίζεις.

Ο καπνός των τσιγάρων μπορεί να ερεθίσει το δέρμα γύρω από τα χείλη, ενώ ευνοεί την ξηρότητα και το σκάσιμό τους. Πολλοί άνθρωποι παρατηρούν ότι τα σκασμένα χείλη τους βελτιώνονται σύντομα μετά τη διακοπή του καπνίσματος, καθώς το δέρμα αρχίζει να επουλώνεται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top