Μπορεί η κολύμβηση να βοηθήσει τους διαβητικούς;

Μπορεί η κολύμβηση να βοηθήσει τους διαβητικούς;
Μπορεί η κολύμβηση να βοηθήσει τους διαβητικούς ή υπάρχουν κίνδυνοι στην πισίνα που την απαγορεύουν;

Η κολύμβηση είναι η καλύτερη μορφή άσκησης που μπορεί να επιλέξει ένα διαβητικό άτομο. Το σώμα μέσα στο νερό δουλεύει καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα απ’ ό,τι εκτός. Λόγω της άνωσης, οι διαβητικοί επιβαρύνονται μόνο με το 10% του σωματικού τους βάρους, γεγονός που προσφέρει στα άτομα με αρθρίτιδα και επιπλέον κιλά τη δυνατότητα να δουλεύουν περισσότερο χωρίς το αίσθημα της πρόωρης κόπωσης και χωρίς καμία επιβάρυνση των οστών και των αρθρώσεων.

Στο νερό η καρδιά λειτουργεί με 10-13 λιγότερους παλμούς ανά λεπτό σε σχέση με την ξηρά, επιτυγχάνοντας έτσι τα ίδια αποτελέσματα σε καρδιά, πνεύμονες και μυς, με πολύ λιγότερη προσπάθεια και χαρίζοντας επιπλέον αίσθημα ευεξίας.

Η πυκνότητα του νερού, καθώς είναι 12 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του ατμοσφαιρικού αέρα, προκαλεί υδροστατική πίεση, η οποία «φροντίζει» ώστε να γυμνάζεται ομοιόμορφα το σώμα, καίγοντας λίπος. Ενημερώστε τον προπονητή ή το ναυαγοσώστη για την κατάστασή σας και φροντίστε να φοράτε πάντα ένα αναγνωριστικό βραχιόλι για το διαβήτη. Τέλος, καλύψτε τυχόν πληγές ή τραύματα που εύκολα μπορεί να μολυνθούν.
Scroll To Top