Ο κανόνας ύπνου 90 λεπτών που έχει γίνει viral στο Tik Tok

Ο κανόνας ύπνου 90 λεπτών που έχει γίνει viral στο Tik Tok


Σύμφωνα με το National Sleep Foundation, οι ενήλικες θα πρέπει να κοιμούνται επτά με εννέα ώρες κάθε βράδυ. Για να καταφέρετε να κοιμηθείτε τόσες ώρες, πρέπει να υπολογίσετε πότε θα ξυπνήσετε το πρωί.
Σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, οι περισσότεροι χρειάζονται 5 με 20 λεπτά για να κοιμηθούν, οπότε όταν υπολογίζετε τις 7 με 9 ώρες ύπνου προσθέστε και αυτά τα λεπτά.

Αν, λοιπόν, ξυπνήσετε στις 07:00 το πρωί θα πρέπει να κοιμηθείτε μεταξύ 21:40 και 23:40. Παρόλα αυτά το πότε πέφτετε για ύπνο δεν είναι τόσο σημαντικό για να είστε ξεκούραστοι, όσο το να τηρείτε ένα πρόγραμμα. Αφού καθορίσετε την ώρα ύπνου, τηρήστε την κάθε μέρα ακόμη και τα σαββατοκύριακα.

Τι είναι ο κύκλος του ύπνου

Αν ξυπνάτε στη μέση ενός κύκλου ύπνου, μπορεί να νιώσετε ότι νυστάζετε, ακόμα και αν κλείσατε επτά ή οκτώ ώρες ύπνου το προηγούμενο βράδυ. Ο Βρετανός χειρουργός του NHS, Δρ Karan Raj, ο οποίος έχει περισσότερους από 3,4 εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok, μας δείχνει πως η κατανόηση του κύκλου ύπνου μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ανανεωμένοι κάθε πρωί.

Ο άνθρωπος χρειάζεται 5 ή 6 πλήρεις κύκλους ύπνου των 90 λεπτών κάθε νύχτα για να ξεκουραστεί επαρκώς και να έχει την ενέργεια να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα.

Όπως μας λέει, αν πρέπει να σηκωθείς στις 6:00 το πρωί, πρέπει να πας για ύπνο είτε στις 8:46 είτε στις 10:16 τη νύχτα, ώστε να μη χάσεις ολόκληρο κύκλο ύπνου.

Αν χάσεις αυτές τις ώρες, οι επόμενες βέλτιστες επιλογές είναι οι ώρες 11:46 ή 1:16. Ο υπολογιστής λαμβάνει υπόψη και τα 14 λεπτά που χρειάζεται κατά μέσο όρο ο άνθρωπος για να αποκοιμηθεί.

Για να μάθετε ποια είναι η ώρα για ύπνο σας, ο Raj είπε ότι πρέπει πρώτα να επιλέξετε την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε. «Σκεφτείτε προς τα πίσω σε 90 λεπτά έως ότου φτάσετε σε μια ώρα πιο κοντά στην οποία θέλετε να κοιμηθείτε», είπε. Το βίντεο του Raj έχει προβληθεί περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια φορές, με πολλούς να λένε ότι η θεωρία είχε νόημα.

Ο κανόνας ύπνου 90 λεπτών έχει γίνει γνωστός πολύ πιο πριν, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν να μην το βλέπουμε σαν απόλυτο κανόνα.

 

@dr.karanr

A secret sleep trick #sleep #schoolwithdrkaran #learnontiktok #dream #insomnia

♬ clair de lune ethereal remix - Trey Phills

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

 

Scroll To Top