Τα αβγά αποτελούν μια πολύ καλή επιλογή πρωτεϊνών και αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζουμε είναι ότι παίζει βασικό ρόλο ο τρόπος μαγειρέματός τους. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιο υγιεινά όταν τα μαγειρεύουμε βραστά ενώ επιβαρύνονται πολλά όταν γίνονται τηγανητά ή ομελέτα μαζί με άλλα υλικά όπως ζαμπόν ή μπέικον.

Αν είστε λάτρεις των αβγών σίγουρα θα θέλατε να γνωρίζετε τις παρακάτω τέσσερις πληροφορίες για τα αυγά.

1. Από τη στιγμή που θα αγοράσετε τα αβγά σας υπολογίστε πως αντέχουν 3-4 εβδομάδες. Μην τα πετάξετε νωρίτερα.

2. Έχουν πολλά θρεπτικά συστατικά παρόλο που είναι τόσο μικρά. Ένα αβγό περιέχει αρκετή πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και λίγες θερμίδες. Επίσης έχει αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμάει τον καρκίνο.

3. Ένα αβγό περιέχει τα 2/3 της χοληστερίνης που χρειάζεται ένας άνθρωπος την ημέρα. Έρευνες έχουν δείξει πως αν καταναλώνετε τα αυγά με μέτρο δεν κινδυνεύετε από καρδιακά προβλήματα.

4. Στην επιφάνεια κάθε αβγού υπάρχουν περίπου 7.000 με 17.000 μικροσκοπικοί πόροι που απορροφούν τις μυρωδιές. Γι’ αυτό το λόγο, όταν βάζετε τα αβγά σας στο ψυγείο βεβαιωθείτε ότι τα έχετε βάλει μέσα στην χαρτονένια τους συσκευασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!