Πώς θα αντιμετωπίσετε το μυϊκό πιάσιμο

Πώς θα αντιμετωπίσετε το μυϊκό πιάσιμο

Ο μυϊκός πόνος μπορεί να προκληθεί από την υπερπροσπάθεια, τη σκληρή άσκηση, όταν σηκώσουμε ένα βαρύ αντικείμενο ή κάνουμε μία απότομη κίνηση. Με απλά λόγια, σχεδόν όλοι κάποια στιγμή τον βιώνουμε. Υπάρχει τρόπος να τον αποφύγουμε και αν όχι, πώς μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε;

 Ενώ δεν υπάρχει καμία θαυματουργή θεραπεία για την εξάλειψη του πόνου των μυών, υπάρχουν κάποιες τεχνικές που βοηθούν στην ανακούφισή του. Οι συμβουλές που ακολουθούν, θα σας απαλλάξουν από τον έντονο πόνο πολύ σύντομα.

Αλλαγή …τακτικής

 Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν αισθανθείτε τον μυϊκό πόνο, είναι να σταματήστε κάθε δραστηριότητα, που κάνετε. Αποφύγετε να σηκώσετε βαριά αντικείμενα ή να κάνετε έντονη κίνηση, αγνοώντας τον πόνο, γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να επιδεινώσετε τη ζημία και να χρειαστείτε περισσότερο χρόνο αποθεραπείας.

 Αντιφλεγμονώδη φάρμακα

 Πάρτε ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη, μειώνουν τη φλεγμονή στους μυς, βοηθώντας στη θεραπεία του τραυματισμού σας. Ξεκινήστε με την προτεινόμενη δοσολογία, αλλά επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, εάν ο πόνος επιμένει.

 Ακινησία

Ανασηκώστε ή ακινητοποιήστε την τραυματισμένη περιοχή, αν είναι δυνατόν. Η περιορισμένη χρήση των τραυματισμένων μυών, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και τον κίνδυνο περαιτέρω επιδείνωσης της ζημιάς.

 Σκοτσέζικο ντους

 Η εναλλαγή κρύο με ζεστό νερό είναι ευεργετική σε περιπτώσεις μυϊκού πιασίματος, καθώς απαλύνει τον πόνο και μειώνει τη φλεγμονή. Μία καλή τακτική είναι να τοποθετήσετε πάνω στον πονεμένο μυ, μία παγοκύστη για 20 λεπτά και αμέσως μετά να κάνετε ένα ζεστό ντους. Αλείψτε μία αντιφλεγμονώδη αλοιφή και σκεπαστείτε. Επαναλάβετε εάν χρειαστεί.

 Μασάζ

 Κάντε ήπιες διατάσεις. Όταν οι μύες είναι σε λειτουργία ανάκτησης (μετά από γυμναστική) τείνουν να «σκληραίνουν», επιδεινώνοντας τον πόνο. Κάντε αργές, απαλές διατάσεις στην πληγείσα περιοχή για να ανακουφιστείτε από τον πόνο. Επιπλέον, ένα ελαφρύ μασάζ είναι σωτήριο σε τέτοιες περιπτώσεις. Το ελαφρύ μασάζ ενισχύει τη ροή του αίματος στην περιοχή και βοηθά τον μυ να μην παραμένει σκληρός, βελτιώνοντας σημαντικά τον μυϊκό πόνο.

 Οι τρόποι αυτοί μπορούν να λειτουργήσουν και συνδυαστικά. Δε σημαίνει δηλαδή, ότι αν πάρετε ένα αντιφλεγμονώδες δε μπορείτε να κάνετε ένα ελαφρύ μασάζ. Για πιο αναλυτικές λύσεις, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Scroll To Top