Η κατανάλωση μη γαλακτοκομικών ροφημάτων που προέρχονται από καρπούς, όπως είναι τα αμύγδαλα, γίνεται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο δημοφιλής. Το ρόφημα αμυγδάλου έχει μια ευχάριστη δροσερή και κρεμώδη γεύση και το προτιμούν κυρίως όσοι παρουσιάζουν δυσανεξία στη λακτόζη, αλλεργία στην καζεΐνη αλλά και οι αυστηρά χορτοφάγοι (vegan).

Πλέον, αποτελεί και υποκατάστατο του αγελαδινού γάλακτος σε παιδιά με αλλεργία ή δυσανεξία στο αγελαδινό γάλα.

Το ρόφημα αμυγδάλου παρασκευάζεται αναμειγνύοντας αλεσμένα αμύγδαλα με νερό και για πιο γλυκό αποτέλεσμα προστίθεται κάποια γλυκαντική ύλη προαιρετικά, όπως είναι το μέλι ή η ζάχαρη.

Υλικά:

1 φλιτζάνι αμύγδαλα ωμά.
1 κουταλιά της σούπας μέλι.
3 φλιτζάνι εμφιαλωμένο νερό.

Εκτέλεση:

Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις αμύγδαλα άψητα και ανάλατα για να γλιτώσεις το επιπλέον αλάτι και ότι έξτρα -και όχι χρήσιμο για την υγεία σου βάζουν συχνά στα έτοιμα αμύγδαλα. Μούλιασε το 1 φλιτζάνι αμύγδαλα σε νερό για 8 με 10 περίπου ώρες. Αν πάλι θέλεις να γλιτώσεις χρόνο μπορείς να τα βράσεις για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια στράγγιξε καλά τα αμύγδαλα και πλύνε τα με πολύ νερό, είναι σημαντικό να τα ξεπλένεις σωστά για να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα.

Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα μπλέντερ. Πρόσθεσε το μέλι και το νερό (στις ποσότητες που προαναφέρθηκαν) και χτύπα το μείγμα για δύο λεπτά περίπου.

Σούρωσε το μείγμα καλά, αν χρειαστεί και δύο φορές ώστε να πάρεις μόνο το υγρό χωρίς κομματάκια. Το γάλα αμυγδάλου σου είναι έτοιμο.

Διατήρησέ το σε ένα γυάλινο μπουκάλι με καπάκι για 2 με 3 ημέρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!