Προετοιμαστείτε για την εγκυμοσύνη

 Προετοιμαστείτε για την εγκυμοσύνη

Πολλές γυναίκες δεν κάνουν καμία προετοιμασία, πριν από τη σύλληψη. Αντίθετα και παρόλο που θέλουν να κάνουν οικογένεια, δεν αλλάζουν καθόλου την... άστατη ζωή τους και δεν κάνουν το παραμικρό, ώστε να προετοιμάσουν το σώμα και το μυαλό τους για τους επόμενους εννέα μήνες.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ. Προσπαθείστε να είστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο ιδανικό βάρος, ανάλογα με το ύψος σας. Είναι λάθος να κάνετε αυστηρή δίαιτα, ώστε να ρίξετε την ένδειξη της ζυγαριάς σας πολύ χαμηλά, όπως επίσης είναι λάθος να μην κλείνετε το στόμα σας, με τη δικαιολογία ότι θα παχύνετε λόγω της εγκυμοσύνης. Μπορείτε να προκαλέσετε πολλά προβλήματα στο έμβρυο.

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ. Αυτή η... αγαπημένη, αλλά κακή συνήθεια, έχει συνδεθεί με την πρόωρη γέννηση και το χαμηλό βάρος στα έμβρυα. Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό των νεογνών, που πέθαναν από το σύνδρομο του ξαφνικού θανάτου, είχαν καπνίστριες μητέρες.

ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ. Όπως και με το κάπνισμα, έτσι και η κατανάλωση αλκοόλ έχει συνδεθεί με διάφορες ασθένειες στα έμβρυα. Το αλκοόλ αποθηκεύεται στο ανθρώπινο λίπος και μπορεί να περάσει και ένας μήνας μέχρι να το αποβάλει.

ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΕΝΑ ΤΣΕΚ ΑΠ. Μην ξεχνάτε να κάνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα, μία φορά τον χρόνο οπωσδήποτε, μία γενική αίματος και ούρων, ένα ΠΑΠ, ώστε ο γιατρός σας να γνωρίζει ακριβώς την κατάστασή σας.

ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΦΑΡΜΑΚΑ. Όταν πρέπει να πάρετε κάποιο φάρμακο για μία ίωση ή κάποια ασθένεια, πρώτα πρέπει να ενημερώνετε τον γιατρό σας ότι είστε σε διαδικασία προσπάθειας σύλληψης. Ορισμένα σκευάσματα επηρεάζουν αρνητικά την προσπάθειά σας και μπορεί ο γιατρός να σας συστήσει άλλα, για να αποφύγετε δυσάρεστες συνέπειες.

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Ορισμένοι μαιευτήρες συνιστούν τη λήψη βιταμίνων πριν από την εγκυμοσύνη, ώστε ο οργανισμός της μητέρας να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις επιπλέον ανάγκες. Ρωτήστε τον και ακολουθείστε τη συμβουλή του.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΊΤΕ ΤΟΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟ. Μία οποιαδήποτε μόλυνση στο στόμα, στα ούλα ή σε δόντια, μπορεί να παίξει αρνητικό ρόλο στο όνειρο της ζωής σας, να αποκτήσετε ένα παιδάκι. Η προεκλαμψία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των πιθανών επιπτώσεων.

ΕΛΑΤΤΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ. Κάποιοι παρομοιάζουν το στρες με ένα ποτήρι με νερό. Εάν το κρατήσεις με το χέρι ψηλά για ένα λεπτό, δεν υπάρχει πρόβλημα΄. Εάν το κρατήσεις για δύο ώρες, το χέρι σου πονά και, εάν το κρατήσεις μία ολόκληρη μέρα, θα καταρρεύσεις. Το άγχος φέρνει έλλειψη ύπνου και η έλλειψη ύπνου φέρνει πολλά πολλά άλλα δεινά.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΙΣ ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ. Οι περισσότεροι αρχίζουν να προσέχουν για ουσίες, που περιέχουν τοξικά, και να μην τις χρησιμοποιούν από την ώρα, που θα έρθει το βρέφος στο σπίτι. Αυτό είναι λάθος! Εάν η μητέρα ζει στα τοξικά όλη της τη ζωή και το έμβρυο θα επηρεαστεί από αυτά.

Πηγή: mother.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top