Σε ποια ηλικία μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωση με laser

Σε ποια ηλικία μπορούμε να κάνουμε αποτρίχωση με laser

 

Ενα από τα ερωτήματα που θέτουν κυρίως οι γονείς αλλά και κορίτσια στην εφηβεία είναι πότε επιτρέπεται να ξεκινήσουν αποτρίχωση. Πόσο έντονη τριχοφυΐα έχει ένα παιδί και πόσο σκουρόχρωμη είναι αυτή; Πόσο άνετα νιώθει το παιδί σας και το πόσο το απασχολεί η τριχοφυΐα του;  Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει τις θεραπείες; Μπορούν να κάνουν τα παιδιά Laser;

Η Laser αποτρίχωση ενδείκνυται μετά την εφηβεία, καθώς προϋποθέτει τη διαμόρφωση του ορμονικού προφίλ και της τελικής εικόνας της τριχοφυΐας. Εφόσον πρόκειται για ηλικίες κάτω των 18 ετών απαιτείται πάντα η συγκατάθεση του γονέα.

Το Laser στέλνει ενέργεια στους ιστούς, η οποία απορροφάται επιδερμικά από στοιχεία που έχουν σκούρο χρώμα (δηλαδή από τις μαύρες ή καστανές τρίχες). Τόσο ο θύλακας όσο και το στέλεχος της τρίχας καταστρέφονται. Ιδανικές υποψήφιες για λέιζερ είναι γενικά οι σκούρες επιδερμίδες.

Η μέθοδος είναι ανώδυνη. Η περιοχή θα πρέπει να προστατευθεί από τον ήλιο για τέσσερις έως πέντε ημέρες. Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβληθεί κανείς στη μέθοδο είναι να έχουν εξαφανιστεί τα ίχνη από το μαύρισμα στο δέρμα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top