Τι μπορεί να συμβαίνει στο σώμα μας όταν έρχεται πρόωρα η περίοδος

Τι μπορεί να συμβαίνει στο σώμα μας όταν έρχεται πρόωρα η περίοδος

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που μπορεί να καθυστερήσουν ή και να μας φέρουν νωρίτερα αντιμέτωπες με την περίοδο μας.

Ωστόσο είναι απολύτως φυσιολογικό.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί και διάφοροι, αλλά σίγουρα δεν είναι για να πανικοβάλλεσαι. Το σώμα σου απλώς, προσπαθεί να σου επικοινωνήσει ότι κάτι έχει αλλάξει, για αυτό και η περίοδος σου έχει απορυθμιστεί.

Ποιοι μπορεί να είναι αυτοί;

Άλλαξες διατροφή ή πρόγραμμα γυμναστικής

Η διατροφή και η γυμναστική επηρεάζουν τις ορμόνες και οι ορμόνες ελέγχουν τον κύκλο της περιόδου. Αν λοιπόν αλλάξεις κάτι σε αυτά τα δυο, να περιμένεις ότι μπορεί να σου έρθει λίγο πιο νωρίς η περίοδος. Το ιδίο μπορεί να σου συμβεί και αν βάλεις ή χάσεις κιλά, γιατί πάλι οι ορμονές τρελαίνονται και ο κύκλος σου αλλάζει.

Έχεις άγχος

Το άγχος προκαλεί μια σειρά χημικών αλλαγών στο σώμα, που μπορούν να είναι οι βασικές αιτίες για της πρόωρης περιόδου. Επίσης, μπορεί να σου προκαλέσει και καθυστέρηση. Απλώς το σώμα αντιδρά στις αλλαγές.

Άλλαξες το καθημερινό σου πρόγραμμά

Γενικά οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή στην καθημερινότητα σου μπορεί να απορρυθμίσει τις ορμόνες σου και όπως αλλάζει ο ύπνος, έτσι συμβαίνει και με την περίοδο. Μόλις το πρόγραμμα σου αποκατασταθεί θα επιστρέψει στα κανονικά της και η περίοδος σου.

Ο κύκλος περιόδου σου δεν είναι ακόμα τακτικός

Αν η περίοδος σου ήρθε πρόσφατα για πρώτη φορά, τότε είναι λογικό ο κύκλος σου να είναι ακανόνιστος, κάτι που είναι πιθανό να την κάνει να έρθει πιο νωρίς. Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις μια καινούργια κατάσταση στο σώμα σου και χρειάζεται τον χρόνο της για να σταθεροποιηθεί.

Έχεις κηλίδες αίματος

Αν δεις κηλίδες αίματος πριν σου έρθει περίοδος, τότε μπορεί να έχεις απλά κάποιες κηλίδες. Αυτές, μπορεί να είναι ροζ ή καφέ και να βρίσκονται στο εσώρουχο σου ή το χαρτί που σκουπίστηκες. Κάποιες γυναίκες έχουν τέτοιες κηλίδες και στην ωορρηξία, η οποία βρίσκεται ακριβώς στη μέση του κύκλου.

Έχεις κάποια ιατρική πάθηση

Μια ασθένεια ή μια επιπλοκή στην υγεία σου μπορεί να προκαλέσει ακόμα την πρόωρη περίοδο.

Παίρνεις φαρμακευτική αγωγή    

Κάποια φάρμακα επηρεάζουν τις ορμόνες σου και αυτό μπορεί να ταράξει τον κύκλο σου και να σου έρθει περίοδος νωρίτερα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top