Τα λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα χέρια σας

Τα λάθη που κάνετε όταν πλένετε τα χέρια σας

Μπορεί οι περισσότεροι να νομίζουμε ότι έχουμε μάθει να πλένουμε σωστά τα χέρια μας από μικρή ηλικία, ωστόσο έρχεται μία έρευνα η οποία δείχνει ότι μόνο ένα μικρό ποσοστό πλένει τα χέρια του όση ώρα πρέπει μετά τη χρήση της τουαλέτας. Κάποιοι δεν χρησιμοποιούν καν σαπούνι ενώ άλλοι αποφεύγουν να το κάνουν εντελώς. Επειδή όμως διανύουμε μία περίοδο κρυώματος και γρίπης, πρέπει να δώσουμε έξτρα προσοχή στο πλύσιμο των χεριών, ειδικά εάν θέλουμε να αποφύγουμε τη μετάδοση μικροβίων.

Δεν τα πλένουμε αρκετή ώρα.

Το σαπούνι δεν θα βοηθήσει αν το κάνετε σε χρόνο dt. Πρέπει να τα πλένετε για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα, καθαρίζοντας όλο το χέρι, και ανάμεσα στα δάχτυλα. Αν τα νύχια σας δεν είναι πολύ κοντά κομμένα, πρέπει να καθαρίζετε πολύ καλά τη περιοχή από κάτω, όπου εισχωρεί εύκολα η βρωμιά.


Δεν πλένουμε τα χέρια μας σε ορισμένες περιπτώσεις.

Εάν χρησιμοποιήσουμε την τουαλέτα και δεν βρέξουμε καν τα χέρια μας, σέρνουμε τα μικρόβια που έχουμε πάρει από το πόμολο, το καζανάκι και άλλες επιφάνειες και τις μεταφέρουμε και στους υπόλοιπους χώρους. Αλλά, ακόμα χειρότερα, μεταφέρουμε τα μικρόβια στο σώμα μας αλλά και στους ανθρώπους με τους οποίους ερχόμαστε σε επαφή.

Δεν χρησιμοποιούμε σαπούνι.

Το σαπούνι δεν υπάρχει μόνο για την ευχάριστη μυρωδιά του. Τα υλικά που περιέχει δημιουργούν μία χημική αντίδραση που καταστρέφει τα μικρόβια και τα βακτήρια. Τα σαπούνια που περιέχουν οινόπνευμα δρουν πιο γρήγορα, για αυτό και προτείνεται να έχουμε μαζί μας αντισηπτικό σαπούνι ή υγρά μαντιλάκια ώστε να τα καθαρίζουμε και χωρίς νερό.

Τα στεγνώνουμε με αέρα
. Ο στεγνωτήρας σε τουαλέτες δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος να καθαρίσετε σωστά τα χέρια σας, γιατί έτσι βοηθάτε στο να εξαπλωθούν τα μικρόβια στον υπόλοιπο χώρο. Στεγνώστε τα εντελώς με χαρτί.

Αγγίζουμε πράγματα αμέσως μετά το πλύσιμο.

Μην δημιουργείτε νέες εστίες μικροβίων αμέσως μετά. Ιδανικά, κλείστε τη βρύση του μπάνιου με ένα κομμάτι χαρτιού.
Scroll To Top