Τι να κάνετε εάν στεγνώνουν τα μάτια σας από το air-condition;

Τι να κάνετε εάν στεγνώνουν τα μάτια σας από το air-condition;

 

Το κλιματιστικό ξηραίνει τον αέρα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η υγρασία στα μάτια, αλλά και η ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος δημιουργεί αυτή την ενόχληση και δυσκολεύει την όρασή σας.

Οι παραπάνω παράγοντες κουράζουν κι ερεθίζουν τα μάτια, τα οποία παύουν να παράγουν αρκετά δάκρυα, ενώ ένα πιθανό κενό στην προστατευτική μεμβράνη αυτών μπορεί να κάνει την υγρασία να χαθεί.

Πώς θα το αντιμετωπίσεις

Φρόντισε να πλένεις συχνά τα μάτια σου - Για να διατηρήσεις τα μάτια σου ενυδατωμένα μπορείς να τα πλένεις τακτικά μέσα στη μέρα με νερό και κάνοντας απαλό μασάζ.

Πίνε άφθονα υγρά - Η λήψη πολλών υγρών βοηθάει τα μάτια να παραμένουν ενυδατωμένα. Η ιδανική ποσότητα είναι περίπου δύο λίτρα νερού, τσάι χωρίς ζάχαρη ή αραιωμένοι χυμοί φρούτων, που καταναλώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα όλη την ημέρα.

Κάνε μικρά διαλείμματα από την δουλειά σου, κυρίως εάν δουλεύεις με υπολογιστή/laptop - Αφιέρωνε λίγα λεπτά για να ανοιγοκλείνεις τα μάτια και να βοηθήσεις τα δάκρυα να δημιουργήσουν την προστατευτική μεμβράνη.

Αέριζε συχνά και τακτικά το χώρο - Δεν είναι πάντα δυνατό, αλλά προσπάθησε να αποφύγεις τους κλιματιζόμενους χώρους. Συζήτησε με τους συναδέλφους σου εάν ο κλιματισμός στο γραφείο πρέπει να λειτουργεί καθημερινά ή μόνον όταν είναι πραγματικά αναγκαίος. Επιπλέον, ο τακτικός αερισμός είναι σημαντικός για να υπάρχει πάντα  φρέσκο ​​οξυγόνο στο χώρο.

Χρησιμοποίησε τεχνητά δάκρυα - Τα τεχνητά δάκρυα ανακουφίζουν γρήγορα από την ξηρότητα των οφθαλμών, είναι εύκολα στη χρήση και δεν επηρεάζουν την όραση.  

Πότε να ζητήσεις τη συμβουλή του ειδικού:

Εάν 3 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων εξακολουθείς να νιώθεις μία αίσθηση ξηρότητας στα μάτια σου, ο πόνος αυξάνεται ή συσσωρεύεται πύον, θα πρέπει να συμβουλευτείς επειγόντως έναν οφθαλμίατρο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top