Τι να μην φάτε αν κάνετε δίαιτα

Τι να μην φάτε αν κάνετε δίαιτα
Διαβάστε παρακάτω σε ποιες τροφές πρέπει να λέτε όχι όταν είστε σε δίαιτα.

Πατατάκια και κρακεράκια 

Το αλάτι που υπάρχει στα πατατάκια και στα διάφορα σνακ σας κάνει να διψάτε. Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά ο οργανισμός παρερμηνεύει τα σημάδια της δίψας και της πείνας, με αποτέλεσμα να νιώθει ότι χρειάζεται περισσότερη τροφή, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που έχει ανάγκη είναι το νερό.

Σνακ σε μορφή μπάρας.

Οι μπάρες δημητριακών είναι πολύ θρεπτικές αλλά ξέρετε πόση ζάχαρη κρύβουν; Ακόμα και να είναι φτιαγμένες με μέλι η κατανάλωσή τους κάνει τον οργανισμό σας να συνηθίζει και να αποζητά συνέχεια το γλυκό.

Χυμοί.

Ακόμα κι όταν πρόκειται για 100% στυμμένα φρέσκα φρούτα, οι χυμοί στην πραγματικότητα είναι κυρίως ζάχαρη. Αποτέλεσμα; Ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, κάτι που ακολουθείται πάντα από απότομη πτώση της ενεργητικότητας. Έτσι, σύντομα καταφεύγουμε και πάλι στο ψυγείο.

Δημητριακά πρωινού.

Πολλά είδη δημητριακών πρωινού περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, ενώ είναι πολύ εύκολο να υπερβάλλετε στην ποσότητα και να φάτε πολύ περισσότερο από όσο αντιστοιχεί σε μια μερίδα.


Ζυμαρικά.

Όσα φτιάχνονται από επεξεργασμένο αλεύρι, δεν έχουν στην πραγματικότητα καμία θρεπτική αξία. Επιπλέον, επειδή από το αλεύρι έχουν αφαιρεθεί τα μέρη που περιέχουν τις φυτικές ίνες, σας χορταίνουν μόνο πρόσκαιρα και μετά πάλι πεινάτε. 
Scroll To Top