Τι πρέπει να προσέχετε με το αντηλιακό σας

Τι πρέπει να προσέχετε με το αντηλιακό σας

Στις μέρες μας η κυρίαρχη τάση που επικρατεί  στο χώρο της αισθητικής είναι η περιποίηση του δέρματος. Το ζητούμενο πλέον είναι να νοιώθουμε όμορφα με την επιδερμίδα μας, αναδεικνύοντας τη φυσική της ομορφιά.

Έτσι, το πιο σημαντικό βήμα στην καθημερινή μας περιποίηση είναι η αντηλιακή προστασία, για να διασφαλίσουμε την προστασία του δέρματός μας από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

Ωστόσο υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και αφορούν όλα τα αντηλιακά.

Τα αντηλιακά λήγουν

Όλες οι συσκευασίες αντηλιακών προϊόντων αναγράφουν την ημερομηνία λήξης σε μήνες από το άνοιγμά τους. Ο δείκτης προστασίας SPF μειώνεται δραματικά με το πέρασμα του χρόνου, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην προστατεύει το δέρμα όσο θα έπρεπε. Σε κάποιες περιπτώσεις, το ληγμένο αντηλιακό μπορεί να προκαλέσει και ακμή.

Υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα που πρέπει να απλώνετε πάνω σας

Για να προστατευτείτε πλήρως από τις ακτίνες του ήλιου, θα πρέπει να εφαρμόσετε την σωστή ποσότητα στο πρόσωπό σας, που να αναλογεί με ένα κουταλάκι του γλυκού. Όσον αφορά το σώμα σας, η ποσότητα αντηλιακού που πρέπει να εφαρμόζετε, ισοδυναμεί με ένα ποτηράκι για σφηνάκι.

Πρέπει να επιλέγετε αντηλιακά ευρέως φάσματος

Υπάρχουν δύο ειδών ακτίνες που επηρεάζουν την επιδερμίδα μας. Οι ακτίνες UVA που ευθύνονται για τη φωτογήρανση και οι UVB που προκαλούν τα εγκαύματα. Για να προστατευτείτε και από τις δύο, θα πρέπει να επιλέξετε αντηλιακά που αναγράφεται η ένδειξη ευρέως φάσματος ή broad spectrum πάνω στην συσκευασία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!

Scroll To Top