To τελευταίο που θες προτού βάλεις το μπικίνι σου, είναι μια φουσκωμένη κοιλιά. Και ξέρεις πολύ καλά πως αυτό δεν είναι λόγω λίπους, αλλά κατακράτησης. Για να έχεις λοιπόν μια φλατ κοιλιά και μαζί τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση, δες πιο κάτω, πώς θα τα καταφέρεις.

Πρόσθεσε φυτικές ίνες στο διατροφολόγιό σου

Η δυσκοιλιότητα διαστέλλει τη κοιλιά, με αποτέλεσμα να φαίνεται πρησμένη. Για να απαλλαγείς από αυτό το ενοχλητικό, ομολογουμένως, φαινόμενο, άρχισε το πρωινό σου μ’ ένα μπολ δημητριακά. Ως γνωστόν, τα δημητριακά περιέχουν φυτικές ίνες, τόσο αδιάλυτες (από πίτουρο), όσο και διαλυτές (από ψύλλιο), που βοηθούν στην καλύτερη πέψη. Οι δύο τύποι ινών δουλεύουν καλύτερα μαζί, γιατί επιταχύνουν την αποβολή των τροφίμων.

Βγάλε το νάτριο από τη διατροφή σου

Το αλάτι προκαλεί κατακρατήσεις, με αποτέλεσμα  μια φουσκωμένη κοιλιά. Η συνιστώμενη ποσότητα νατρίου είναι 1.500 mg την ημέρα, αλλά ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει  3.400 mg. Οπότε, σταμάτησε αμέσως να βάζεις αλάτι στο φαγητό σου, καθώς και να επιλέγεις τροφές πλούσιες σε νάτριο.

Πρόσθεσε κάλιο στη διατροφή σου

Το κάλιο θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από κατακρατήσεις.  Άρα, επίλεξε τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως μπανάνες, σπανάκι και πατάτες. Έχε υπόψη σου, όμως, ότι τα συμπληρώματα κάλιου μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στον καρδιακό ρυθμό, ακόμα και καρδιακή προσβολή, ειδικά σε άτομα με νεφρικά ή καρδιακά προβλήματα.

Γυμνάσου

Τα αγαθά κόποις κτώνται. Άρα, αν θες μια επίπεδη κοιλιά, θα πρέπει να κοπιάσεις και λίγο. Υπολόγισε ότι με 5 λεπτά παραπάνω τρεξίματος, καις περίπου 45 θερμίδες.

Μείωσε την κατανάλωση αλκοόλ

Το αλκοόλ αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μια ορμόνη που συμβάλει στην αποθήκευση του λίπους στην κοιλιά. Και προς Θεού, μείνε μακριά από τις μπύρες. Φανταζόμαστε ότι έχεις ακούσει τη λεγόμενη μπυροκοιλιά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!