Η άσκηση πρέπει να είναι κομμάτι της καθημερινότητάς σας όλο το χρόνο.

Αλλά ακόμα κι’ αν δεν είναι, μπορείτε ασκούμενοι ελαφρά, έστω για αυτή τη περίοδο, να αντισταθμίσετε σε ένα βαθμό την αυξημένη κατανάλωση θερμίδων των γιορτών και να συγκρατήσετε μια ενδεχόμενη αύξηση στο βάρος σας. Στην καλύτερη περίπτωση, ίσως να τα καταφέρετε να γίνει συνήθεια.

Αν δεν έχετε συνηθίσει την άσκηση, ξεκινήστε με γρήγορο περπάτημα για λίγα λεπτά και προσπαθήστε να το αυξήσετε μέρα με τη μέρα από λίγο. Αν πάλι νοιώθετε ότι αντέχετε περισσότερο περπατήστε για 30 λεπτά. Ο χρόνος αυτός δεν αναφέρεται στη τύχη. Τριάντα λεπτά μέτριας άσκησης για 5 μέρες την εβδομάδα βοηθούν να μειωθεί το ρίσκο εμφάνισης ασθενειών όπως καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και διαβήτης τύπου 2. Παράλληλα το περπάτημα μας βοηθά να έχουμε καλύτερη ψυχολογία.

Στις γιορτές τα σχολεία κλείνουν, οπότε θα μπορούσατε να κάνετε κάτι μαζί με τα παιδιά σας. Πέρα από το κάψιμο θερμίδων βοηθάτε τα παιδιά να εξοικειωθούν με την άσκηση και να την αγαπήσουν. Αν όλα πάνε καλά θα μπορούσαν να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα στη ζωή τους μόνιμα και άρα  να βάλουν τη βάση για ένα υγιές βάρος εφ’ όρου ζωής.

Οι μορφές άσκησης ποικίλουν και μπορείτε να διαλέξετε ποια σας ταιριάζει καλύτερα. Μην ξεχνάτε ότι άσκηση συνιστούν και αρκετές από τις δουλειές του σπιτιού.