Οι περισσότερες μορφές άσκησης προκαλούν πτώση του σακχάρου στο αίμα.  Για να επαναφέρετε τη γλυκόζη σας σε κανονικά επίπεδα, θα πρέπει να καταναλώσετε ένα σνακ πλούσιο σε υδατάνθρακες. 

Αυτό μπορεί να αποτρέψει δυσάρεστα υπογλυκαιμικά συμπτώματα όπως τρέμουλο, πονοκέφαλο, εγκεφαλική ομίχλη και γρήγορο καρδιακό ρυθμό.
 

Για να προσδιορίσετε τις τροφές που λειτουργούν καλύτερα για εσάς, είναι σημαντικό να δοκιμάζετε διαφορετικούς συνδυασμούς ενώ προπονείστε.

Όσον αφορά την ποσότητα υδατανθράκων που πρέπει να καταναλώνετε, συνήθως 15-45 γραμμάρια μετά από μια προπόνηση (με υψηλότερους υδατάνθρακες μετά από πιο σκληρές συνεδρίες) θα ήταν λογική.

Η αναλογία 3-4 υδατάνθρακες ανά πρωτεΐνη έχει αποδειχθεί ευεργετική. 

Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει στο σώμα σας να ανακάμψει, αποκαθιστώντας τα αποθέματα γλυκογόνου που καταναλώθηκαν κι επιδιορθώνοντας τους μύες που έχουν υποστεί βλάβη κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Ιδέες για γεύματα και σνακ μετά την προπόνηση:

Σάντουιτς γαλοπούλας με σιτάρι ολικής άλεσης
Κρακεράκια με χούμους
Φυστικοβούτυρο και μπανάνα
Ένα smoothie με στραγγιστό γιαούρτι και μούρα
Τονοσαλάτα με μήλα και αμύγδαλα

Καταναλώστε αυτά τα γεύματα ιδανικά μέσα σε μία ώρα από την ολοκλήρωση μιας έντονης προπόνησης, για να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος.

Αν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τα γεύματα και τα σνακ σας μετά την προπόνηση, η παρακολούθηση από έναν διαιτολόγο που ειδικεύεται στην αθλητική διατροφή θα μπορούσε να σας φανεί πολύ χρήσιμη.

Αν ωστόσο, ο χρόνος σας είναι περιορισμένος τα ισορροπημένα γεύματα του mynutri.gr είναι ιδανικά και παράλληλα θα σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Η MYNUTRI είναι μια μοναδική εταιρία που σου προσφέρει πλάνα διατροφής ανάλογα με τον στόχο σου, παραδίδοντας σου καθημερινά φρεσκομαγειρεμένα γεύματα στην πόρτα σου ανάλογα με τις ανάγκες σου και το πρόγραμμα που έχεις επιλέξει.

Η MYNUTRI φέρνει τη διατροφή στην πόρτα σου!

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού! 

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!