Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής εκκρίνονται ορμόνες, όπως σεροτονίνη και ενδορφίνες, οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση.

Παράλληλα, η γυμναστική συνδράμει κατευναστικά σε περιπτώσεις άγχους ή έντονου θυμού, βοηθώντας το μυαλό να ξεχαστεί και χαλαρώνοντας τους μυς. Για αυτούς τους λόγους, η άσκηση θεωρείται ευεργετική για τη σωματική, αλλά και την ψυχική μας υγεία.

Ποια είναι όμως η άσκηση που εκτοξεύσει την ενέργειά σου στα ύψη;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο ή και βάρβαρο να ξυπνάς νωρίτερα και να βγαίνεις για περπάτημα αλλά, πίστεψέ με αυτές οι αρνητικές σκέψεις κρατούν μόνο μια εβδομάδα και φεύγουν μόλις αρχίσεις να βιώνεις τα πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα.

Ξεκίνα, αρχικά, με 10 λεπτά την ημέρα και κάθε εβδομάδα πρόσθεσε 2-3 λεπτά επιπλέον, έτσι στο τέλος του μήνα να έχεις αποκτήσει μια υγιή συνήθεια που θα βελτιώσει την καθημερινότητά σου.

Προσπάθησε όταν περπατάς να είσαι παρόν στη στιγμή παρατηρώντας το κάθε σου βήμα και την αναπνοή σου.

Απόφυγε σε αυτό το χρονικό διάστημα τη χρήση του κινητού (χρησιμοποίησέ το μόνο για να ακούσεις την αγαπημένη σου μουσική) και θα διαπιστώσεις πως θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς και να ανασυγκροτήσεις τις δυνάμεις σου για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Τέλος, να θυμάσαι πως για να είσαι υγιής και να αισθάνεσαι ευεξία χρειάζεται να κάνεις απλά πράγματα που, όμως, θα τα ακολουθείς συστηματικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!