Η καλύτερη μορφή άσκησης, που θα σε βοηθήσει ουσιαστικά με το λίπος στην κοιλιά, είναι η HIIT, η υψηλής έντασης, η οποία επιτυγχάνει τη γρήγορη καύση αρκετών θερμίδων σε μικρό χρονικό διάστημα. Το τρέξιμο και η ποδηλασία είναι δύο εξαιρετικές επιλογές, όπως επίσης και το περπάτημα, για να ξεφύγεις από τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Ωστόσο, η προπόνηση υψηλής έντασης, HIIT, κερδίζει με διαφορά τις προτιμήσεις.

Η προπόνηση αυτή περιλαμβάνει ασκήσεις και κινήσεις για όλο το σώμα όπως αναπηδήσεις, squat, προβολές, επιτόπιο σπριντ, σανίδα κ.α, οι οποίες στοχεύουν στην αύξηση του καρδιακού παλμού. Η ολική κίνηση του σώματος, ενεργοποιεί γρηγορότερα τους μύες της κοιλιάς.

Τι αποκαλύπτουν οι έρευνες;

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «The British Journal of Sports Medicine», η διαλειμματική προπόνηση είναι πολύ πιο αποτελεσματική στη μείωση του σωματικού λίπους σε σύγκριση με τις μέτριες ασκήσεις, όπως το περπάτημα και το τζόκινγκ.

Άλλη έρευνα διαπίστωσε, επίσης, πως η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) μείωσε σημαντικά τη συνολική, κοιλιακή και σπλαχνική λιπώδη μάζα, το ίδιο αποτελεσματικά και στα δύο φύλλα. Τ«ο HIIT είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και αποδοτική μορφή άσκησης, που αυξάνει γρήγορα τον καρδιακό ρυθμό και καίει σημαντική ποσότητα θερμίδων σε σύντομο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο Tom Holland, MS, CSCS, CISSN, εργοφυσιολόγος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!