Γνωρίζατε ότι το νερό αγκινάρας είναι το αντίδοτο των Γαλλίδων για το φούσκωμα; Ισχυρίζονται ότι η κατανάλωση αυτής της γεμάτης θρεπτικά συστατικά τροφής σε μορφή νερού μπορεί να είναι χρήσιμη για την καταπράυνση του φουσκώματος και της δυσπεψίας.

Τι είναι το νερό αγκινάρας;

Το νερό αγκινάρας είναι ένα υγρό που συνήθως παρασκευάζεται από μια συγκέντρωση ολόκληρων των λαχανικών, συμπεριλαμβανομένων των φύλλων, του μίσχου, της καρδιάς και του άνθους και μπορείτε εύκολα να το φτιάξετε στο σπίτι.

Καταναλώνοντας το κρύο ή ζεστό, το νερό αγκινάρας έχει χαρακτηριστεί ως ένα γευστικό και ευεργετικό ρόφημα για τα πάντα, από την απομάκρυνση των τοξινών έως τη βελτίωση της πέψης, ενώ παρέχει πλούσια θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Α, C και Β1 και μέταλλα σίδηρο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο.

Το νερό αγκινάρας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα, καθώς περιέχει άφθονη βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση από το στρες και το άγχος, δεδομένων των επιπέδων μαγνησίου, ψευδαργύρου και καλίου που περιέχει. Ένα ακόμη πιθανό όφελος είναι η μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, αν και οι μελέτες αυτές βασίζονται σε κάψουλες με εκχύλισμα αγκινάρας.

Βοηθάει το νερό αγκινάρας στο φούσκωμα;

Το νερό αγκινάρας έχει δυνατότητες ως φάρμακο κατά του φουσκώματος. Το εκχύλισμα κυναρίνης από τις αγκινάρες βοηθάει στο φούσκωμα, καθώς διεγείρει την παραγωγή χολής, η οποία βοηθάει το έντερό σας να χωνέψει τα λίπη και να απορροφήσει τις βιταμίνες από άλλες τροφές.

Πώς να φτιάξετε νερό αγκινάρας 

Οι experts συνιστούν να βράζετε αγκινάρες στο σπίτι και να χρησιμοποιείτε το υπόλοιπο νερό για να φτιάξετε νερό αγκινάρας, ενώ παράλληλα τρώτε την ίδια την αγκινάρα και λαμβάνετε τις ευεργετικές της φυτικές ίνες.

Καλό είναι να πίνετε το νερό της αγκινάρας ως έχει. Μπορείτε να το καταναλώνετε παράλληλα με τα γεύματα, να το πίνετε πρωί-πρωί, να το προσθέτετε σε σούπες ή να το δοκιμάζετε ως υγρό μαγειρικής. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να το προσθέσετε σε οποιαδήποτε smoothies, τσάι ή παρασκευάσματα χυμών για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη.