Η Ελένη Πετρουλάκη σε πρόσφατη ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, έκανε μια διεξοδική αναφορά στο λίπος που εμφανίζεται στην κοιλιά, σημειώνοντας τόσο τους παράγοντες δημιουργίας του, όσο και το μυστικό για την πλήρη εξάλειψή του.

Σύμφωνα με την Ελένη Πετρουλάκη λοιπόν, το κοιλιακό λίπος είναι αποτέλεσμα:

1)Υπερκατανάλωσης τροφών

2)Ορμονικών διαταραχών (ειδικά της κορτιζόλης). Η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες, συνδέεται άμεσα με την υψηλότερη κατανομή του κοιλιακού λίπους.

3)Πρηξίματος και φουσκώματος. Οι καταστάσεις αυτές σχετίζονται με την υψηλή πρόσληψη νατρίου, την υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων, ενώ μπορεί να αποτελέσουν ένδειξη δυσανεξίας σε ορισμένα τρόφιμα.

4)Υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ

5)Αυξημένου άγχους. Τα αυξημένα επίπεδα άγχους και η έντονη καθημερινότητα με την πολύωρη εργασία συνεπάγονται με λιγότερο χρόνο για υγιεινές συνήθειες, όπως ο ύπνος και η άσκηση.

6)Απουσία σωματικής δραστηριότητας

Έπειτα από την καταγραφή των πιο σημαντικών παραγόντων που οφείλεται το επίμονο λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, η Ελένη Πετρουλάκη εξηγεί πως υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από αυτό – και μάλιστα σε διάστημα δύο μόλις εβδομάδων – αρκεί να ακολουθήσεις πιστά τις υποδείξεις της.

Όπως αναφέρει, για να παρατηρήσεις άμεσα αλλαγή στο σώμα σου δεν έχεις παρά να προσθέσεις στην διατροφή σου περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα οποία θα συνδυάσεις με φυτικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες.

Η αερόβια γυμναστική στην καθημερινότητα πρέπει να αποτελεί must επιλογή, ενώ είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεις τον ποιοτικό ύπνο ως προτεραιότητα σου.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!