Ακόμα και αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που η γυμναστική αποτελεί μέρος της ρουτίνας σου, σίγουρα θα υπάρχουν μέρες στην καθημερινότητά σου που δεν μπορείς να διαθέσεις αρκετό χρόνο για την προπόνησή σου.

Για τις περιπτώσεις αυτές υπάρχει μια άσκηση που δεν απαιτεί εξοπλισμό, μπορεί να εκτελεστεί στην άνεση του σπιτιού σου και συνδυάζει την ενδυνάμωση πολλών σημείων.
Η άσκηση αυτή λέγεται fire hydrant, ή αλλιώς πλαϊνό kick και πετυχαίνει την ταυτόχρονη εκγύμναση του μέγιστου γλουτιαίου, του μέσου γλουτιαίου, των εν τω βάθει μύες της σπονδυλικής στήλη και της κοιλιάς, ενώ παράλληλα σε προστατεύει από τραυματισμούς στην πλάτη, τους γοφούς και τα πόδια.

Η ενδυνάμωση των κοιλιακών και των γλουτών είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση του πυρήνα και κατ’επέκταση την προστασία της πλάτης.

Για να εκτελέσεις σωστά τη fire hydrant θα πρέπει να κάτσεις στα γόνατα και να ακουμπήσεις τις παλάμες σου στο πάτωμα. Με λυγισμένο το γόνατο ανασηκώνεις το ένα σου πόδι στο πλάι, σφίγγοντας γλουτό και κοιλιακούς και στη συνέχεια επανέρχεσαι στην αρχική θέση. . Ολοκληρώνεις το σετ και επαναλάμβανεις για το άλλο πόδι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!