Υπάρχει ένα φαινομενικά παράξενο τρικ, το οποίο υπόσχεται να ενισχύσει την προσπάθεια απώλειας βάρους και να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, χωρίς να κάνετε πιο σκληρή προπόνηση ή πιο αυστηρή διατροφή. Ο λόγος για το καυτό ντους.

Έρευνα αναφέρει ότι η χαλάρωση μέσα σε μια μπανιέρα με καυτό νερό ακριβώς μετά τη γυμναστική μπορεί να ενισχύσει τα αποτελέσματα της άσκησης και αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι μετά την επαφή του με αυτό, το σώμα αρχίζει να ιδρώνει περισσότερο για να απελευθερώσει την εσωτερική του θερμότητα. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, όσο περισσότερο ιδρώνει κανείς, τόσο περισσότερο βάρος χάνει.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ζεστό μπάνιο φαίνεται να έχει πιο άμεσα αποτελέσματα από ότι η σωματική άσκηση σε υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ο εγκλιματισμός του σώματος με τη θερμότητα βελτιώνει την απόδοση κάποιου στη γυμναστική!

Μάλιστα, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε σύμφωνα με αναφορές στην New York Times, ότι δρομείς που προσπάθησαν να εγκλιματίσουν το σώμα τους στη θερμότητα βελτίωσαν τους χρόνους τους κατά 6,5%!

Μεταξύ άλλων, το καυτό μπάνιο μετά την άσκηση πιστεύεται και ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να λειτουργήσει υπέρ την καρδιαγγειακής υγείας.

Κάντε κανονικά τη γυμναστική σας, λοιπόν, και στη συνέχεια γεμίστε την μπανιέρα σας με νερό η θερμοκρασία του οποίου θα αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Μείνετε μέσα σε αυτό για μισή ώρα.