Σύμφωνα με τα όσα λέει ο φυσιοπαθητικός ιατρός Nick Bitz στο περιοδικό Well + Good, η κατανάλωση αυγού το βράδυ (καλύτερα βραστό, ποσέ ή τηγανισμένο μόνο από την κάτω πλευρά) σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα.

Συγκεκριμένα λίγη πρωτεΐνη το βράδυ πριν πας για ύπνο βοηθάει στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάτι πολύ σημαντικό κυρίως για τις γυναίκες, αφού είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στη ρύθμιση της γλυκόζης.

Όταν η γλυκόζη είναι απορρυθμισμένη, το σώμα παράγει κορτιζόλη (την ορμόνη του στρες), η οποία μπορεί να σε ξυπνήσει.

Αν τώρα έχεις ενδοιασμούς για την καθημερινή κατανάλωση εξαιτίας της ενοχοποίησής τους για την αύξηση της χοληστερίνης, σύμφωνα με έρευνες η χοληστερόλη του αυγού επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.

Μάλιστα τα αυγά έχουν αρκετή ποσότητα λεκιθίνης. Η λεκιθίνη αποτελεί ένα λιπίδιο που προστατεύει από τη χοληστερίνη, αφού λειτουργεί ως αντίβαρο, με αποτέλεσμα η αύξησή της να ελαχιστοποιείται.

Κατά συνέπεια, εφόσον ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή (το κόκκινο κρέας και τα επεξεργασμένα λιπαρά σε βλάπτουν περισσότερο), μπορείς να συμπεριλάβεις τα αυγά σε αυτήν.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!