Μπορεί να έχετε ακούσει ότι δεν είναι συνετό να κάνουμε γυμναστική αμέσως μετά το φαγητό. Ωστόσο, νέα επιστημονική μελέτη ανατρέπει τα δεδομένα, επισημαίνοντας ότι λίγη γυμναστική μετά το φαγητό μπορεί πραγματικά να είναι ευεργετική για την υγεία σας.

Σίγουρα, σε ορισμένες περιπτώσεις, η σκληρή προπόνηση με γεμάτο στομάχι μπορεί να προκαλέσει ναυτία, κράμπες, φούσκωμα, παλινδρόμηση, νωθρότητα και γενική δυσφορία. Μια άσκηση όμως, ήπιας έντασης και για λίγα λεπτά μπορεί να σας ωφελήσει με παραπάνω από έναν τρόπους.

Δύο λεπτά είναι αρκετά

Όπως αποκαλύπτει η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο Sports Medicine, πολλά είναι τα οφέλη της βάδισης μετά το φαγητό. Συγκεκριμένα, ένας σύντομος περίπατος δύο έως πέντε λεπτών μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη, ενώ βελτιώνει εντυπωσιακά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, δεν έχει μεγάλη σημασία ποια άσκηση θα επιλέξετε. Μπορεί να είναι μια βόλτα με ποδήλατο, μια συνεδρία άρσης ελαφρών βαρών, το κολύμπι ή ακόμα και μια ολιγόλεπτη ρουτίνα yoga με stretching ασκήσεις.

Γιατί να κάνετε γυμναστική μετά το φαγητό

Τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα αυξάνονται μετά τα γεύματα. Όταν συμβεί αυτό, η ινσουλίνη απελευθερώνεται από τα κύτταρα στο πάγκρεας. Αυτό κάνει το σώμα να χρησιμοποιεί γλυκόζη από το αίμα, η οποία μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, επαναφέροντάς το στο φυσιολογικό.

Η γλυκόζη σας κορυφώνεται από μία έως μιάμιση ώρα μετά το γεύμα. Η ελαφριά άσκηση πριν από αυτό φαίνεται πως μπορεί να αποτρέψει αυτήν την απότομη αύξηση της γλυκόζης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!