Το Gyrotonic Expansion System®δημιουργήθηκε από τον Juliu Horvarth. Είναι μια ιδιαίτερη μέθοδος κίνησης, που γυμνάζει αντιμετωπίζοντας νου και σώμα σαν ένα, αναζωογονεί ενεργοποιώντας το νευρικό σύστημα, αυξάνει το εύρος κίνησης, δυναμώνει και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των κινήσεων.

Με κάθε άσκηση Gyrotonic®, κάθε κίνηση ρέει και ενώνεται με την επόμενη, επιτρέποντας στις αρθρώσεις να λειτουργούν μέσα στο φυσικό εύρος κίνησης χωρίς να υπάρχει καταπόνηση και συμπίεση. Έτσι υπάρχει μια αλληλουχία κινήσεων που φέρνει ισορροπία, αποδοτικότητα, δύναμη και ευλυγισία.

Αυτό που χαρακτηρίζει το Gyrotonic® και το κάνει διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο εκγύμνασης είναι η κυματοειδής κίνηση της σπονδυλικής στήλης σε πολλαπλά επίπεδα, που αποτελεί και τη βάση σχεδόν όλων των ασκήσεών του, εκτός από αυτές των ποδιών.

Η σπονδυλική μας στήλη είναι το κέντρο δύναμης, προστασίας και συντονισμού τόσο των δομικών όσο και των οργανικών μας λειτουργιών. Γι’ αυτό το λόγο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να την διατηρούμε δυνατή και ευλύγιστη.

Αυτό το “κύμα” είναι μοναδικό γιατί στοχεύει στην ανεξάρτητη κίνηση των σπονδύλων και έχει σαν αποτέλεσμα την ισορροπία δύναμης και ευλυγισίας όχι μόνο γύρω από τη σπονδυλική μας στήλη αλλά και τις αρθρώσεις που συμμετέχουν στην κίνηση.

Στο Gyrotonic® εμπλέκονται όλες οι αρθρώσεις μας σε κάθε κίνηση μειώνοντας έτσι την καταπόνησή τους. Οι ασκήσεις είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να βελτιώνουν την κινητικότητα αλλά και την σταθερότητα της δομής του ανθρωπίνου σώματος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!