Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, για αυτό θα πρέπει να είναι χορταστικό για να μας κρατήσει, αλλά και υγιεινό ώστε να μην παίρνουμε περιττές θερμίδες.

Οι ειδικοί λένε ότι το πρωινό είναι το κλειδί που ενεργοποιεί και ενισχύει τον μεταβολισμό μας,

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, μερικές αλλαγές στο πρωινό σας θα σας βοηθήσουν.

Πιείτε ένα smoothie αντί να φάτε δημητριακά

Ένα καλό πρωινό θα πρέπει να περιέχει 13-20 γραμμάρια πρωτεΐνης, 6 γραμμάρια φυτικών ινών και 10-15 γραμμάρια καλά λιπαρά. Ένα μπολ με δημητριακά, που είναι μια από τις πολύ συνηθισμένες επιλογές για το πρωινό, όχι μόνο δεν παρέχει αυτά τα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, αλλά επιπλέον στις περισσότερες περιπτώσεις σας φορτώνει με ένα σωρό ζάχαρη.

Αντίθετα, μέσα σε ένα smoothie μπορείς να βάλετε ποικιλία από λαχανικά και φρούτα (φυτικές ίνες), γάλα ή γιαούρτι (πρωτεΐνη) και λιναρόσπορο ή ξηρούς καρπούς (ωμέγα-3 λιπαρά οξέα) -ή ό,τι άλλο φανταστείτε.

Μην τρώτε πρωινό σας πολύ νωρίς 

Σίγουρα  δεν πρέπει να φεύγετε από το σπίτι χωρίς να έχετε φάει, εάν όμως ξυπνάτε αρκετά νωρίς υπάρχει ο εξής κίνδυνος: να πάρετε το πρωινό σας πολύ πρωί και να χρειαστεί να φάτε ξανά μέχρι την ώρα του δεκατιανού, καταλήγοντας να έχετε καταναλώσει τις διπλάσιες θερμίδες. Το καλύτερο είναι να περιμένετε λίγο ώστε να λάβετε από τον οργανισμό σας τα πρώτα σήματα της πείνας πριν φάτε.

Ναι στο πλούσιο πρωινό -όχι στις υπερβολικές θερμίδες  

Το πρωινό δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 400 θερμίδες -που είναι αρκετές για να εξασφαλίσουν ένα πλούσιο γεύμα, αλλά όχι τόσες ώστε να μας επιτρέπουν να το παρακάνουμε με τις ποσότητες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!