Ο καλός ύπνος είναι αυτό που μας δίνει δύναμη να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας την επόμενη ημέρα.
Το μυστικό είναι να ηρεμήσουμε, να διώξουμε τις πολλές σκέψεις και να αφήσουμε το σώμα μας να χαλαρώσει και να ξεκουραστεί είναι η yoga.

Όταν το σώμα σου έχει ανάγκη από ξεκούραση, το να ξαπλώσεις λίγες ώρες στον καναπέ, παρακολουθώντας την αγαπημένη σου σειρά, μοιάζει σωτήρια λύση.

Ωστόσο, η τακτική αυτή, δεν προσφέρει αυτό που πραγματικά αναζητάει το σώμα τη δεδομένη στιγμή: να απελευθερώσει την ένταση, ώστε να μπορέσεις να απολαύσεις έναν ποιοτικό ύπνο.

Για να το πετύχεις αυτό, αρκεί να δοκιμάσεις μια και μόνο κίνηση γιόγκα, η οποία θα προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία στο νευρικό σου σύστημα.

Πόδια ψηλά στον τοίχο:

Η συγκεκριμένη πόζα προσφέρει πολλά περισσότερα οφέλη στη γενικότερη υγεία του οργανισμού σου από ένα απλό τέντωμα. Με το να καθίσεις λίγα δευτερόλεπτα έως λίγα λεπτά ξαπλωμένη με τα πόδια τεντωμένα ψηλά στον τοίχο, θα έχεις την ευκαιρία να χαλαρώσεις το μυαλό και το σώμα, εστιάζοντας στην αναπνοή αλλά και να καταπραΰνεις τυχόν πόνους και ενοχλήσεις στους μύες.

Επιτρέπει επίσης στο νευρικό σύστημα να ξεκουράζεται, με το αίμα να ρέει προς την αντίθετη κατεύθυνση και να κινείται πιο γρήγορα από τα πόδια προς τα κάτω. Η γωνία που θα σχηματίσει το σώμα σου αφαιρεί πίεση από την πλάτη, τα πόδια προς τα πάνω στον τοίχο, προσφέροντας της ταυτόχρονα ανακούφιση. Τα πόδια ψηλά στον τοίχο τεντώνουν τους μηριαίους και τους γλουτούς ενώ ανοίγουν τους γοφούς.
Πώς θα κάνεις σωστά την κίνηση αυτή:

Όταν είσαι έτοιμη για απόλυτη χαλάρωση, έχοντας έρθει και η ώρα του ύπνου, ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα:

  • Βρες έναν άδειο τοίχο σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου και ακούμπησε σε αυτόν το στρώμα της γιόγκα. Μπορείς να την εφαρμόσεις και ξαπλωμένη στο κρεβάτι αν έχεις κοντά τοίχο.
  • Ξάπλωσε και τράβηξε τους γοφούς σου να ακουμπούν στον τοίχο, με τα πόδια σηκωμένα ψηλά, δημιουργώντας ένα νοητό «L».
  • Τοποθέτησε τα χέρια κατά μήκος των πλευρών ή αγκάλιασε απαλά το στήθος.
  • Ανέπνευσε αργά και επικεντρώσου στο τέντωμα των ποδιών και γοφών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!