Αρκετές φορές μπορεί να έχουμε προβληματιστεί ειδικά όταν βρισκόμαστε μπροστά στο ράφι του σούπερ μάρκετ, για το τι ρύζι είναι καλύτερο ν΄αγοράσουμε. Μήπως το καστανό ρύζι είναι καλύτερο από το λευκό;  Για να δούμε, πού κρύβεται η αλήθεια και πού ο μύθος.

Τα λευκά τρόφιμα δεν κάνουν καλό.

Η αλήθεια: Πολλοί διατροφολόγοι έχουν δαιμονοποιήσει τα λευκά τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά, το άσπρο ψωμί, τις πατάτες αλλά και το ρύζι. Όμως τελικά κάνουν κακό μόνο όταν τα τρώμε σε μεγάλες ποσότητες και τα συνδυάζουμε σε σάλτσες, ζάχαρη και λιπαρά.

Το καστανό ρύζι είναι καλύτερο γιατί έχει φυτικές ίνες

Η αλήθεια: Αν το ρύζι είναι το μόνο φαγητό που τρώτε σε ένα γεύμα, το  καστανό ρύζι θα σας πάρει περισσότερο χρόνο για να το χωνέψετε, οπότε γι αυτό θα έχετε το αίσθημα του κορεσμού όταν σηκωθείτε από το τραπέζι.

Σκεφτείτε ότι ένα φλιτζάνι περιέχει περίπου 3 γρ. φυτικών ινών (το λευκό περιέχει 0.5). Όμως το αν θα νιώθετε πείνα μετά ή όχι, εξαρτάται απ΄όλες τις τροφές που θα έχετε βάλει στο πιάτο σας. Έτσι δεν έχει τελικά και μεγάλη σημασία αν θα καταναλώσετε καστανό ή λευκό ρύζι αφού θα το έχετε συνδυάσει με άλλες τροφές.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!