Έχεις αναρωτηθεί ποτέ κατά πόσο το αλκοόλ επηρεάζει την απόδοση σου;

Η κατανάλωση ποτών με μέτρο μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής και η ιδέα να πίνεις κρασί στο σαλόνι σου να φαντάζει ιδανική, ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβεις υπόψη σου για να αποκτήσει το σώμα που επιθυμείς.

Αφυδάτωση

Το αλκοόλ είναι διουρητικό με αποτέλεσμα να αποστραγγίζει το σώμα σου από την υγρασία του και να το αφυδατώνει. Επιπλέον το νερό συμβάλλει στη ρύθμιση της σωματικής θερμοκρασίας σου, ενώ το αλκοόλ την αυξάνει. Επομένως εάν έχεις καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλ, θα αυξηθεί η θερμοκρασία του σώματός σου και μάλλον θα αρχίσεις να ιδρώνεις και άρα να αφυδατώνεσαι περισσότερο.

Μείωση του μεταβολισμού

Η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών επιβραδύνει τις πεπτικές διαδικασίες του σώματός σου με αποτέλεσμα να μην μεταβολίζεται σωστά το αλκοόλ. Αν πάλι πίνεις μα άδειο στομάχι, το σώμα σου θεωρεί ως θρεπτικό συστατικό μόνο το 20% της ποσότητας, ενώ το υπόλοιπο 80% αποθηκεύεται άμεσα ως λίπος ή τοξίνη. Έτσι θα ήταν καλό να φας ένα υγιεινό γεύμα πριν πιείς αλκοόλ. Το σώμα σου θα μεταβολίσει με αυτόν τον τρόπο καλύτερα το αλκοόλ, ενώ τα όργανα πέψης θα αποβάλλουν ταχύτερα πάνω από το 50% των τοξινών.

Πολλή ζάχαρη

Είναι γνωστό ότι τα αλκοολούχα ποτά και δη τα cocktails περιέχουν υψηλά ποσοστά ζάχαρης η οποία, μόλις αφομοιωθεί στο σώμα, μετατρέπεται σε γλυκόζη. Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ άλλων κόπωση, πρήξιμο και κατακράτηση νερού.

Αν λοιπόν δε θέλεις να επηρεάσεις το fitness routine σου, επίλεξε να καταναλώσεις καθαρά ποτά, όπως το Vodka Soda ή ένα Gin Tonic, και απόφυγε τα cocktails και το πολύ κρασί.

Μυϊκή βλάβη

Όταν καταναλώνεις πολύ αλκοόλ, συσσωρεύεται το γαλακτικό οξύ στους μύες σου, με αποτέλεσμα να είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν κράμπες κατά τη διάρκεια της άσκησης. Επιπλέον, εάν υπάρχει αλκοόλ μέσα στον οργανισμό σου, αυξάνεται ο χρόνος αποκατάστασης μετά την προπόνηση.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!