Η οικοδόμηση ενός αξιοθαύμαστου six-pack βρίσκεται συνήθως στην κορυφή της λίστας για τους πιστούς λάτρεις του γυμναστηρίου.

Ενώ κραυγάζετε για μία ακόμη επανάληψη και εξακολουθείτε να τρώτε στεγνό στήθος κοτόπουλου, η εικόνα των γραμμωμένων κοιλιακών σας είναι αυτή που σας δίνει το κίνητρο να συνεχίσετε.

Πιο κάτω είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το six-pack.

  • Όσο προφανές κι αν ακούγεται δεν μπορείτε να αποκτήσετε γραμμωμένους κοιλιακούς εάν δεν χάσετε λίπος. Για να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε θα πρέπει να μειώσετε το συνολικό σωματικό σας λίπος μέσω της προπόνησης και κυρίως της σωστής διατροφής.
  • Ενώ δεν μπορείτε να απομονώσετε κάθε τμήμα των κοιλιακών σας, μπορείτε να δώσετε περισσότερη έμφαση σε συγκεκριμένες περιοχές. Γι αυτό και είναι σημαντικό να εκτελείτε κινήσεις για το κάτω μέρος των κοιλιακών, φέρνοντας τα πόδια σας προς τον κορμό, και κινήσεις για το άνω μέρος, φέρνοντας τον κορμό σας προς τη λεκάνη.
  • Διαφοροποιείστε την προπόνηση κοιλιακών σας χρησιμοποιώντας βάρος το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη των μυών της περιοχής.
  • Κρατήστε τον κορμό σας σφιχτό κατά την αρνητική (έκκεντρη) φάση της κάθε επανάληψης. Όποια άσκηση κι αν κάνετε φροντίστε να διατηρείτε τον κορμό σας σφιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης ώστε να αποκομίσετε τα πλήρη οφέλη.
  • Μην παραμελείτε τους βαθύτερους μύες του πυρήνα. Αυτοί είναι κρίσιμοι για την σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και για την μακροπρόθεσμη υγεία. Κάντε σανίδα (plank) και άλλες στοχευμένες ασκήσεις για ολοκληρωμένη εκγύμναση της περιοχής.
  • Ποτέ μην γυμνάζετε τους κοιλιακούς σας πριν από προπόνηση πλάτης ή ποδιών, καθώς αρκετές ασκήσεις που στοχεύουν αυτές τις μυϊκές ομάδες απαιτούν ενδοκοιλιακή πίεση. Αν εκτελέσετε πρώτα τις ασκήσεις κοιλιακών, μπορεί να εξαντλήσετε τους μύες του πυρήνα καθιστώντας τον εαυτό σας επιρρεπή σε τραυματισμό.