Κάθε γυναίκα γνωρίζει πως ο σημαντικότερος παράγοντας για την απώλεια βάρους είναι ο «καλός» μεταβολισμός.  Αυτό που δεν γνωρίζουμε –πολλές γυναίκες- είναι πώς να τον επιταχύνουμε. 

Η τακτική σωματική άσκηση, τα μικρά και συχνά γεύματα αλλά και ο επαρκής ύπνος παίζουν σημαντικό ρόλο στην λειτουργία του μεταβολισμού.

Πιο συγκεκριμένα:

1.Κάνε διαλειμματική προπόνηση.

Ναι, η τακτική άσκηση επιταχύνει τον μεταβολικό ρυθμό. Όμως περισσότερα αποτελέσματα έχει η διαλειμματική προπόνηση. Είναι η άσκηση κατά την οποία αυξάνεις την ένταση, δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και έπειτα σταματάς για να κάνεις διαλειμματάκια. Συνήθως η άσκηση διαρκεί 2-5 λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος κινείται στα 1-3 λεπτά.

Η αύξηση της έντασης της άσκησης και το γεγονός πως η υψηλής έντασης άσκηση επαναλαμβάνεται κάποιες φορές κατά τη διάρκεια της συνολικής σου προπόνησης, έχουν σαν αποτέλεσμα την αύξηση των καρδιακών παλμών και κατ’ επέκτασιν την αύξηση της καύσης λίπους.

2.Φάε τροφές που επιταχύνουν τον μεταβολισμό.

Σολομός.

Μελέτες απέδειξαν ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα που υπάρχουν στον σολομό και άλλα λιπαρά ψάρια μπορούν να αυξήσουν το μεταβολισμό. Παράλληλα, μειώνουν τα ένζυμα που βοηθούν στην αποθήκευση του λίπους στο σώμα μας.

Πράσινο τσάι.

Δεν έχει θερμίδες αλλά είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Χάρη στις κατεχίνες που περιέχει το πράσινο τσάι, είναι ιδανικό για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το πράσινο τσάι όπως και άλλα φυσικά ροφήματα, είναι παρόντα σε πολυάριθμες δίαιτες.

Καυτερή πιπεριά.

Η καυτερή πιπεριά περιέχει μέσα της ένα συστατικό, την καψαϊκίνη, η οποία έχει συνδεθεί μετά από έρευνες με την ενίσχυση των καύσεων στον οργανισμό.

Kαφές.

Διεγείρει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και γενικά τονώνει το μυαλό, το σώμα και το μεταβολισμό μας.

Νερό.

Το νερό έχει πολλά οφέλη. Επιταχύνει τον μεταβολισμό, συμβάλλει στην καύση λίπους, βοηθά στην αποτοξίνωση, μας δίνει ζωή, μας κάνει πιο λαμπερούς και χορτάτους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!