Το spinning είναι μια αερόβια άσκηση υψηλής έντασης που εκτελείται με στατικά ποδήλατα ακολουθώντας το ρυθμό της μουσικής.

Τα ποδήλατα spinning δεν έχουν καμία σχέση με τα συμβατικά, αφού περιλαμβάνουν χιλιόμετρα, εργονομική σέλα, χαμηλά πεντάλ και ψηλό τιμόνι. Το τελευταίο τους επιτρέπει να φτάνουν σε υψηλές ταχύτητες.

Ο Τζόναθαν Γκόλντμπεργκ ήταν ο δημιουργός αυτής της μεθόδου γυμναστικής το 1992 και στα ελληνικά σημαίνει «περιστρέφομαι». Ο λόγος που πολλοί επιλέγουν το spinning είναι ότι κινούνται στους ρυθμούς της μουσικής και η ώρα περνάει πολύ γρήγορα και ευχάριστα, αν και σαν άσκηση είναι απαιτητική.

Τα οφέλη του spinning

Είναι ιδανικό για τη μείωση του άγχους

Οποιοσδήποτε τύπος άσκησης μπορεί να μειώσει το στρες, αλλά το spinning ακόμη περισσότερο. Η συγκέντρωση που απαιτείται για να είμαστε στο ρυθμό αυτής της άσκησης, απασχολεί το μυαλό μας με τέτοιο τρόπο που δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα άλλο.

Είναι μία από τις πιο έντονες αερόβιες ασκήσεις που υπάρχουν, οπότε το άγχος και τα νεύρα αντικαθίστανται από… κόπο και ιδρώτα.

Τονώνει πόδια και γλουτούς

Το spinning είναι ιδανικό για να τονώσετε πλήρως τα πόδια σας, συμπεριλαμβανομένων των γλουτών. Οι μηροί θα πάρουν αθλητικό σχήμα και μετά από μερικές εβδομάδες εξάσκησης, θα παρατηρήσετε εκπληκτικά αποτελέσματα όπως: σφριγηλότητα και περισσότερους μυς.

Δυναμώνει την πλάτη

Ένα από τα μεγάλα οφέλη της άσκησης με ποδήλατο είναι ότι κάνει τους μύες που περιβάλλουν την πλάτη και τη μέση να μεγαλώνουν και να δυναμώνουν.

Μια δυνατή πλάτη έχει ως αποτέλεσμα λιγότερους τραυματισμούς, λιγότερο πόνο και καλύτερη στάση του σώματος.

Μειώνει την κυτταρίτιδα

Η εν λόγω άσκηση, όπως και άλλες μορφές έντονης δραστηριότητας, προκαλεί την ενεργοποίηση της κυκλοφορίας του αίματος, το οποίο «αναγκάζει» την κυτταρίτιδα να μειωθεί πολύ ή ακόμα και να εξαφανιστεί πολύ νωρίτερα από ό,τι ενδεχομένως φαντάζεστε.

Κάνει τα οστά πιο ανθεκτικά

Τα οστά γίνονται πιο δυνατά και πιο ανθεκτικά με το spinning. Ο οστικός ιστός υποβάλλεται σε μεγάλη προσπάθεια, η οποία είναι πολύ ευεργετική μακροπρόθεσμα. Καθώς οι μύες γίνονται επίσης πιο δυνατοί, ο συνδυασμός και των δύο μπορεί να αποτρέψει τη βλάβη των αρθρώσεων και άλλες παθήσεις στο μέλλον.

«Λειτουργεί» για όλο το σώμα

Με το spinning δουλεύετε όχι μόνο τα πόδια και τους γλουτούς, αλλά και τα χέρια που πρέπει να καταβάλλουν προσπάθεια καθώς και τους κοιλιακούς. Μια «σκληρή» άσκηση λοιπόν που όμως πραγματικά, αξίζει τον κόπο…