Ανάλογα με τον τρόπο ή την ώρα της ημέρας που θα ζυγιστείτε, η ζυγαριά μπορεί να δείξει περισσότερα κιλά από ότι πραγματικά είστε.

Υπάρχουν τρία μεγάλα λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε ζυγαριά και δεν δείχνει τα «σωστά» κιλά.

Ας δούμε λοιπόν ορισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε.

Ζυγίζεστε τη νύχτα

Το βάρος από το πρωί που ξυπνάτε μέχρι την ώρα που θα πέσετε για ύπνο μπορεί να μεταβληθεί από δύο έως τρία κιλά τουλάχιστον, ανάλογα με την εξωτερική θερμοκρασία του σώματος, τις τροφές που έχετε καταναλώσει, το νερό που έχετε ή δεν έχετε πιει κ.ά. Προσπαθήστε να ζυγίζεστε το πρωί αφού έχετε επισκεφτεί πρώτα την τουαλέτα.

Φοράτε ρούχα.

Εάν φοράτε τα συνηθισμένα σας ρούχα ενώ ζυγίζεστε, είναι πολύ πιθανό η ζυγαριά να σας δείξει περίπου δύο κιλά επιπλέον. . Φορώντας μόνον τα εσώρουχά σας (ή και χωρίς αυτά) μπορείς να πετύχετε μια καλή μέτρηση.

Ζυγίζεστε αμέσως μετά την προπόνηση

Μπορεί να ενθουσιαστείτε όταν βλέπετε τον αριθμό της ζυγαριάς να πέφτει αμέσως μετά την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι και τόσο σωστό. Είναι πιο πιθανό ότι μετά τη γυμναστική έχετε χάσει νερό, το οποίο μπορεί να ζυγίζει περίπου στο ένα κιλό ανάλογα με το πόσο ιδρώνετε κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι εύκολο για τη ζυγαριά να σας κάνει κόλπα. Και ενώ μπορεί ζυγιστείτε την επόμενη ημέρα και να είστε 2κιλά λιγότερο, όμως δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσετε τόσα κιλά μέσα σε μια ημέρα. Γι ‘αυτό ίσως είναι καλύτερη ιδέα να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα περίπου.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!