Αν δεν προλαβαίνετε να κάνετε γυμναστική, δοκιμάστε τα tips των personal trainer για να καταφέρετε να παραμείνετε ενεργοί και να διατηρηθείτε σε φόρμα.

Το να βρούμε χρόνο για γυμναστική μπορεί να αποδειχθεί πραγματική πρόκληση, ειδικά αν το πρόγραμμά μας είναι γεμάτο επαγγελματικές, προσωπικές, οικογενειακές ή και κοινωνικές υποχρεώσεις, που μας δεσμεύουν και μας γεμίζουν πίεση και στρες.

Παραδόξως όμως, η τακτική άσκηση, ακόμα και αν «ζοριστούμε» για να τα προλάβουμε όλα, μπορεί να ενισχύσει τη σωματική και ψυχική μας υγεία, καθιστώντας μας πιο αποτελεσματικούς και καλύτερα εξοπλισμένους για τη διαχείριση του άγχους.

Μην παραλείπετε την γυμναστική, χάνετε σημαντικά οφέλη

Όταν διαρκώς θυσιάζετε τον χρόνο σας σε άλλες υποχρεώσεις και δεν αφιερώνετε έστω και λίγα λεπτά την ημέρα στην σωματική σας δραστηριότητα, τελικά θυσιάζετε μακροπρόθεσμα την υγεία και την ευημερία σας. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, η δια βίου τακτική άσκηση σχετίζεται με μεγαλύτερη διάρκεια της υγείας και μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση 40 διαφορετικών χρόνιων ασθενειών.

Επιπλέον, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου, να αυξήσει τη δύναμη, να βελτιώσει την ισορροπία, να σας δώσει περισσότερη ενέργεια και να τονώσει την υγεία της καρδιάς, οφέλη που όλα μας βοηθούν να ζήσουμε όχι μόνο περισσότερο αλλά και καλύτερα.

Η άσκηση έχει επίσης οφέλη για τη συναισθηματική και ψυχική υγεία, καθώς συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης και του άγχους ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει τη διάθεσή σας.

Τι μπορείτε να κάνετε εάν δεν προλαβαίνετε

Τα καλά νέα όμως, είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ανεβάσετε το επίπεδο δραστηριότητάς σας χωρίς να αφιερώνετε πολύ επιπλέον χρόνο σε μια προπόνηση. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη δημιουργικότητα και αφοσίωση στον εαυτό σας.

Περπατήστε περισσότερο

Προσπαθήστε συνειδητά να αυξήσετε την διάρκεια που περπατάτε μέσα στην μέρα, επιλέγοντας τις σκάλες αντί του ανελκυστήρα ή παρκάροντας λίγο πιο μακριά από την δουλειά. Εάν είστε υπάλληλος γραφείου, οι ειδικοί προτείνουν επίσης να στέκεστε όρθιοι για τουλάχιστον λίγα λεπτά κάθε ώρα, αν είναι δυνατόν.

Όταν βρίσκεστε σε μια συνάντηση μέσω video, προσπαθήστε να το κάνετε περπατώντας αντί να κάθεστε στο γραφείο σας. Αυτό θα αυξήσει το επίπεδο δραστηριότητάς σας και θα σας βοηθήσει να κινηθείτε χωρίς να ξοδεύετε έξτρα πολύτιμο χρόνο.

Αφιερώστε 5 έως 10 λεπτά το πρωί

Μόλις ξυπνήσετε το πρωί, αφιερώστε το πολύ δέκα λεπτά σε μια σύντομη ρουτίνα δραστηριότητας, που θα σας βοηθήσει να γεμίσετε με ενέργεια. Οι πρωινές προπονήσεις θα αυξήσουν την ενέργειά σας όλη την ημέρα, θα μειώσουν το άγχος και θα σας επιτρέψουν να σκέφτεστε πιο καθαρά.

Εάν περιμένετε μέχρι το απόγευμα ή το βράδυ μετά τη δουλειά, θα είναι δύσκολο να βρείτε το κίνητρο και θα είναι πολύ πιο εύκολο να την παραλείψετε. Μερικές απλές ασκήσεις stretching αρκούν. Διαφορετικά μπορείτε να δοκιμάσετε την διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης.

Κάντε προθέρμανση για ένα ή δύο λεπτά, μετά επιλέξτε δύο ή τρεις ασκήσεις και δοκιμάστε να τις κάνετε συνεχόμενα για 45 δευτερόλεπτα ακολουθούμενα από 15 δευτερόλεπτα ξεκούραση.

Δοκιμάστε το netflix cardio

Αν θέλετε να απολαύσετε την αγαπημένη σας σειρά ή ταινία, τώρα μπορείτε να το κάνετε ενώ ταυτόχρονα αυξάνετε την φυσική σας δραστηριότητα, κάνοντας λίγο στατικό ποδήλατο, ελλειπτικό ή περπάτημα σε γρήγορο ρυθμό στο διάδρομο.

Πρόκειται για ένα διασκεδαστικό τρόπο άσκησης, ειδικά αν δυσκολεύεστε να βρείτε κίνητρο για να κάνετε γυμναστική.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!