Σε περίπτωση που αγαπάτε το τρέξιμο σε εξωτερικούς χώρους και όχι στον διάδρομο του γυμναστηρίου, ο χειμώνας είναι η πιο δύσκολη εποχή για να το πραγματοποιήσετε.Μπορεί όμως να είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατον. 

Ήδη από την πρώτη καραντίνα, όλο και περισσότερος κόσμος έστελνε τον σχετικό κωδικό για να βγαίνει και να πραγματοποιεί άσκηση έξω και εμείς σας δίνουμε τέσσερις συμβουλές για να γίνει πιο εύκολη. 

1. Θέστε στόχο: Μην ξεκινήσετε να τρέχετε σαν τον Tom Hanks στην ταινία «Forest Gump» χωρίς να ξέρετε ούτε προς τα πού, ούτε για πόση απόσταση. Να έχετε στο μυαλό σας ένα συγκεκριμένο πλάνο τρεξίματος και κάθε φορά που το κατακτάτε, ανεβάστε τον πήχη είτε ως προς τα χιλιόμετρα, είτε ως προς την δυσκολία του εδάφους. Θα αντιλαμβάνεστε την πρόοδό σας μετά από κάθε run και θα ικανοποιήστε.
 
2. Φορέστε τα κατάλληλα ρούχα: Η ένδυση στο τρέξιμο είναι σημαντική καθώς στην αρχή θα κρυώνετε και μετά θα ζεσταίνεστε όσο περνάει η ώρα και προπονείστε. Έτσι λοιπόν, το ιδανικό είναι να επενδύσετε στο layering ώστε να μην ντυθείτε υπερβολικά ζεστά και μετά δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα περιττά ρούχα. Κολάν ή φόρμα, μπλούζα τύπου dryfit και φούτερ ή αντιανεμικό είναι ο ιδανικός συνδυασμός ρούχων τρεξίματος. Συμπληρώστε γάντια, σκούφο ή κορδέλα εκτός αν επιλέξετε τις ζεστές ώρες της ημέρας. 

3. Προπονηθείτε με παρέα: Πάρτε μαζί κάποιον φίλο σας ή το κατοικίδιό σας ώστε να μην αισθάνεστε μοναξιά ενώ ταυτόχρονα θα νιώθετε ασφάλεια. Εκτός από το ότι ο χρόνος θα κυλάει πιο ευχάριστα, θα προσέχει ο ένας τον άλλον και θα υπενθυμίζει πχ. να πίνετε νερό καθώς η ενυδάτωση είναι σημαντική ή θα κουβεντιάζετε ξεχνώντας την κόπωση. Αυτό που πρέπει μόνο να τσεκάρετε είναι να είστε και οι δυο πάνω κάτω στην ίδια φυσική κατάσταση για να μπορέσετε να συντονιστείτε.

4. Πάρτε το χρόνο σας για να κάνετε ζέσταμα: To ανθρώπινο σώμα, ζεσταίνεται πιο αργά όταν κάνει κρύο. Επομένως, αφιερώστε πέντε με δέκα λεπτά στην προθέρμανση η οποία θα σας βοηθήσει να βρείτε το ρυθμό λειτουργίας σας. Πως θα το κάνετε αυτό; Περπατώντας γρήγορα. Και τέλος, μην ξεχνάτε να ξεκινήσετε κόντρα στον άνεμο, ώστε να έχετε τον άνεμο στην πλάτη σας στο δρόμο της επιστροφής. Θα αποφύγετε να κρυώνετε από τον άνεμο αφού έχετε ιδρώσει.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!