Η Rita Ora, είναι μία από τις πιο καλλίγραμμες σταρ του Hollywood. Η τραγουδίστρια φροντίζει να διατηρεί την εικόνα της αψεγάδιαστη και το κορμί της καλοσχηματισμένο, εντάσσοντας στην καθημερινότητά της τη συστηματική έντονη σωματική άσκηση.

Σήμερα θα εστιάσουμε στις ασκήσεις που κάνει για καλλίγραμμα πόδια:

1η άσκηση: Goblet Squat

Από όρθια στάση κράτησε τα πόδια λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων. Χρησιμοποίησε ένα βάρος (αλτήρα, kettlebell) ιδανικό για εσένα. Κράτησε το μπροστά στο στήθος σου από την αρχή έως το τέλος της άσκησης. Λύγισε τα γόνατα και πραγματοποίησε ένα βαθύ κάθισμα προς τα πίσω. Το βάρος του σώματος σου να πέφτει στις φτέρνες και στον κορμό . 

2η άσκηση: Back Rack Lunge

Διατηρώντας το πάνω μέρος το σώματος ίσιο, κάνε ένα βήμα μπροστά χαμηλώνοντας τους γοφούς μέχρι τα γόνατα να σχηματίσουν μία γωνιά 90 μοιρών. Βεβαιώσου ότι το βάρος του σώματος είναι πέφτει κυρίως στις φτέρνες καθώς διατηρείς σφιχτό τον κορμό. Αν έχεις μπάρα, τοποθέτησε την πάνω στους ώμους για μεγαλύτερη δυσκολία. 

3η άσκηση: Dumbbell Step Up

Πρόσθεσε στα κλασσικά step ups λίγο βάρος, κρατώντας σε κάθε χέρι έναν αλτήρα. Βρες έναν πάγκο, ένα σκαμπό, ή ένα κουτί και ανέβα με το ένα πόδι κάθε φορά. Διατήρησε την ισορροπία σου καθώς σφίξεις γλουτούς και κοιλιακούς.

4η άσκηση: Box Jump Step Down

Στάσου σε μια βολική απόσταση για άλμα μπροστά από ένα κουτί, με τα πέλματα ανοιχτά στο φάρδος των ώμων. Κάνε κάθισμα, σπρώχνοντας τα ισχία και τα χέρια σου προς τα πίσω για να πάρεις φόρα και αντίστρεψε γρήγορα την κίνηση για να πηδήσεις. Τέντωσε τα ισχία και φέρε τα χέρια σου μπροστά για να προσγειωθείς ομαλά επάνω στο κουτί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!