Είναι προφανές ότι δεν έχει νόημα απλώς να πίνετε τσάι μετά από ένα θερμιδογόνο δείπνο. Παρόλα αυτά, αν έχετε απολαύσει ένα ελαφρύ γεύμα, το τελείωμα με ένα τσάι έχει άλλα πλεονεκτήματα που επηρεάζουν το βάρος σας ή, μάλλον, που αποφεύγουν την πρόσληψη επιπλέον θερμίδων. Τα τσάγια μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους επειδή μερικές φορές το στόμα μας παίζει παιχνίδια και θέλει να συνεχίσει να παίρνει ανταμοιβές. Αντί να τρώτε για χάρη του φαγητού, πίνοντας ένα τσάι μπορείτε να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες. Η Laura Parada, διατροφολόγος στο Slow Life House, αναφέρει πως: «Είναι ιδανικό για τη βελτίωση της πέψης και δημιουργεί το αίσθημα κορεσμού. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ολοκληρώσουμε ένα γεύμα χωρίς να προσθέσουμε επιπλέον θερμίδες, αλλά να έχουμε μόνο πεπτικά οφέλη.»

Είναι αντιφλεγμονώδη και μας βοηθούν να ενυδατωθούμε

Η Laura Parada προσθέτει και άλλα οφέλη σε αυτήν τη συνήθεια μετά το γεύμα: «Τα τσάγια από βότανα βοηθούν στην πέψη, εξασφαλίζουν καλή ενυδάτωση, προάγουν την ξεκούραση και μας βοηθούν να χαλαρώσουμε. Είναι επίσης ιδανικά για να τα πίνουμε μεταξύ των γευμάτων αν έχουμε κουραστεί από το νερό.»

Η ουσία είναι να επιλέγετε τσάγια βοτάνων που δεν περιέχουν καφεΐνη, θεΐνη ή άλλα διεγερτικά, καθώς αυτά θα επηρεάσουν την ξεκούραση. Δεν περιέχουν επίσης διουρητικά, τα οποία θα μας ανάγκαζαν να ξυπνάμε τη νύχτα για να πάμε στην τουαλέτα για παράδειγμα. Είναι επίσης σημαντικό να αποφεύγονται τα πρόσθετα σάκχαρα.

Ακολουθούν μερικές ιδέες:

  • Τσάι από βότανα ή τσάι μέντας για την πεπτική τους δύναμη.
  • Αφέψημα από βάλσαμο λεμονιού ή λεβάντα.
  • Τσάι από ginger: Έχει αντιφλεγμονώδεις και αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες, γεγονός που συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, βοηθά στην πέψη και στην πρόληψη της καούρας σε περίπτωση πολύ μεγάλου ή πολύ μικρού γεύματος.
  • Έγχυμα κανέλας και κουρκουμά: Έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ευεργετική επίδραση στην πέψη και προάγει την κυκλοφορία του αίματος.
  • Χαμομήλι: Βελτιώνει τις πεπτικές διεργασίες, προάγει την ξεκούραση και φαίνεται στο δέρμα. Είναι ένα ηρεμιστικό έγχυμα.