Δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να μην του αρέσει η σοκολάτα σε όλες τις μορφές της. Άλλοι περισσότερο, άλλοι λιγότερο, υποκύπτουν στην γευστική γοητεία της και την τρώνε, όμως μετά νιώθουν κάποιες τύψεις καθώς η συγκεκριμένη απόλαυση είναι ένοχη από πλευράς θερμίδων.

Σύμφωνα πάντως με έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard, υπάρχει ημερήσια ιδανική ποσότητα την οποία μπορεί κάποιος να καταναλώσει δίχως τύψεις και αυτή ανέρχεται στα 100 γραμμάρια.

Μόλις 100 γραμμάρια σοκολάτας περιέχουν όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά:

11 γρ. φυτικές ίνες ,67% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας (ΣΗΠ) σε σίδηρο, 58% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας (ΣΗΠ) σε μαγνήσιο, 89% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας (ΣΗΠ) σε χαλκό
98% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας (ΣΗΠ) σε μαγγάνιο,ενώ επιπλέον περιέχει κάλιο, φώσφορο, ψευδάργυρο και σελήνιο.

Τι άλλο καλό όμως μας προσφέρει η συγκεκριμένη ποσότητα σοκολάτας; Διατηρεί σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.Η κατανάλωση της μαύρης σοκολάτας συντηρεί σε καλό επίπεδο την ευαισθησία στην ινσουλίνη, κατάσταση που συμβάλει στον έλεγχο του σακχάρου. Eπίσης είναι καλύτερη από το πράσινο τσάι καθώς  ένα φλιτζάνι κακάο περιέχει διπλάσια αντιοξειδωτικά.

Τέλος, η σοκολάτα αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης των δυο καλών ορμονών του εγκεφάλου οι οποίες είναι υπεύθυνες για την χαρά και την ευφορία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!