Υπάρχει μια αποτελεσματική, χωρίς εξοπλισμό άσκηση που σχεδόν όλοι μπορούν να ξεκινήσουν για να χάσουν βάρος και να ενισχύσουν την υγεία τους: Το τρέξιμο! Προσαρμοστικό, ευέλικτο και αρκετά εύκολο, μπορεί να σας βοηθήσει να αδυνατίσετε, ειδικά όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή.

Είναι το τρέξιμο ένας αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος;
Το τρέξιμο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος, καθώς καίει πολλές θερμίδες γρήγορα. Καίτε περισσότερες θερμίδες ανά λεπτό με το τρέξιμο από ό,τι με την προπόνηση δύναμης ή την ποδηλασία.

Η ποσότητα θερμίδων που καίτε τρέχοντας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πόσο μεγάλη ή έντονη είναι η προπόνηση που κάνετε. Και η διατροφή παίζει τεράστιο ρόλο στο να γίνει η άσκηση αποτελεσματική.

Τρέξιμο + υγιεινή διατροφή = απώλεια βάρους

Το πρόβλημα με την ξαφνική αύξηση της ποσότητας της άσκησης που κάνετε είναι ότι οι άνθρωποι συχνά νομίζουν ότι καίνε περισσότερες θερμίδες από ό,τι στην πραγματικότητα. Και έτσι το παρακάνουν λίγο με το φαγητό.

Θα αισθανθείτε πεινασμένοι όταν μόλις αρχίζετε να τρέχετε. Αλλά επειδή τρέχετε και γυμνάζεστε δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορείτε να τρώτε ό,τι θέλετε. Πρέπει πραγματικά να είναι ένας συνδυασμός άσκησης και διατροφής.

Η υγιεινή διατροφή είναι γενικά αυτό που θα κάνει τους στόχους σας για την απώλεια βάρους να πραγματοποιηθούν. Συνδυάστε το τρέξιμο με μια υγιεινή διατροφή για να δημιουργήσετε ένα έλλειμμα θερμίδων.

Το έλλειμμα θερμίδων σημαίνει ουσιαστικά ότι καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες καταναλώνετε, οπότε είναι σημαντικό να γεμίζετε τη διατροφή σας με τρόφιμα χαμηλότερης θερμιδικής αξίας που σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι.

Αυτά είναι γενικά τρόφιμα με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, όπως φρούτα και λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής αλέσεως. Ίσως χρειαστεί να προσαρμόσετε λίγο τη διατροφή σας για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε, ειδικά αν τρέχετε πολύ.

Γενικά, σκεφτείτε το φαγητό ως καύσιμο για την προπόνηση. Χρειάζεστε καύσιμα για τις προπονήσεις σας, κάτι που πολλές φορές απαιτεί την κατανάλωση μιας αξιοπρεπούς ποσότητας υδατανθράκων.